Οι παρακάτω ταινίες απασχόλησαν την κοινή γνώμη περισσότερο ή λιγότερο, πολλές από αυτές βραβεύτηκαν σε διεθνή φεστιβάλ. Ζωές γνωστών ή άγνωστων πρωταγωνιστών, άλλες φορές με ρεαλισμό, άλλες φορές με στοιχεία παραμυθιού, παρουσιάζουν ιστορίες ανθρώπων που διεκδικούν το δικαίωμα στον έρωτα και την αγάπη, στην επιλογή του κοινωνικού τους φύλου, στην πολιτική ζωή, στην οικογενειακή ζωή, στη ζωή. Υπάρχουν πολλές ακόμα που ασχολήθηκαν με το θέμα, επιλέξαμε κάποιες από αυτές και τις παρουσιάζουμε.

1. Η ζωή της Αντέλ (la vie d’Adele) (2013)

Η ταινία παρουσιάζει με συγκλονιστικό ρεαλισμό την ερωτική σχέση της Αντέλ και της Εμά. Κατά γενική ομολογία είναι μια από τις πιο αισθησιακές ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου, συχνά ο θεατής ξεχνάει το φύλο των πρωταγωνιστριών, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κανών.

2. Milk (2008)

Μια βιογραφική ταινία βασισμένη στη ζωή του Harvey Milk, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Αμερική και του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου άνδρα που εκλέχθηκε σε δημόσιο αξίωμα στην Καλιφόρνια ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο. Η ταινία πήρε Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και Α΄ανδρικού ρόλου για τον Σον Πεν.

3. Breakfast on Pluto (2005)

Ο Πάτρικ, που η μητέρα του τον άφησε στα σκαλιά μιας εκκλησίας, γίνεται Κίττεν. Η Κίττεν φεύγει από την Ιρλανδία και ψάχνει τη μητέρα της στο Λονδίνο. Είναι οι δεκαετίες ’70-’80, όταν η Ιρλανδία παλεύει για την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία. Η ταινία, που αδικήθηκε αρκετά σε ότι αφορά την προβολή της, προσφέρεται για κοινωνικό και πολιτικό προβληματισμό σε ήχους glam rock.

4. Bad Education (2004)

Μια ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης σε έναν καθολικό ναό, δύο αγόρια που ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους, εναλλαγή του θύτη και του θύματος με το βλέμμα του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

5. Στρέλλα (2009)

Ελληνική ταινία, που προβλήθηκε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Ένας πρώην υπόδικος, βγαίνει από τη φυλακή γνωρίζει και ερωτεύεται μια νεαρή τρανσέξουαλ, ενώ ταυτόχρονα αναζητά το γιο του που έχει να δει 15 χρόνια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια