Ο Σύρος φωτογράφος έχει πέσει στα γόνατα και κλαίει, έχοντας μόλις ζήσει τη φρίκη μιας (ακόμη) πολύνεκρης επίθεσης, έξω από το Χαλέπι, έχοντας κουβαλήσει θύματα στα χέρια. Και μετά καταρρέει. O ίδιος αργότερα περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές.

Ο φωτογράφος βοήθησε να απομακρυνθούν παιδιά από το σημείο του μακελειού έξω από το Χαλέπι, όπου 126 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.

Φωτογραφίες τον δείχνουν να τρέχει, κρατώντας ένα παιδί στα χέρια, ανάμεσα στα ερείπια.

Το Σάββατο, ένας καμικάζι έριξε το φορτηγό του ζωσμένο με εκρηκτικά πάνω σε ένα κονβόι λεωφορείων που μετέφερε εκατοντάδες κατοίκους μακριά από τις περιοχές Φούα και Kαφράγια έξω από το Χαλέπι που είχαν πολιορκηθεί από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε το Channel 4 (με την προειδοποίηση ότι περιέχει πολύ σκληρές εικόνες, παρόλο που οι εικόνες με νεκρούς έχουν καλυφθεί με pixel), και δείχνει τι συνέβη αμέσως μετά την επίθεση, ο φωτογράφος, Abd Alkader, αναφέρει:

Στεκόμουν δίπλα σε ένα αυτοκίνητο, μοιράζοντας φαγητό στα παιδιά.

Στεκόμουν μόλις μερικά μέτρα μακριά, όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη.

Η φωτογραφική μου μηχανή έπεσε στο έδαφος κι εγώ τινάχτηκα προς τα πίσω.

Eνώ ο Αμπντ τραβούσε τη σκηνή, παρατήρησε ένα μικρό παιδί και έτρεξε να το απομακρύνει. Η κάμερά του συνέχισε να καταγράφει.

Κοίταξα το πρόσωπό του και είδα ότι ανέπνεε.

Οπότε τον άρπαξα και άρχισα να τρέχω προς τα ασθενοφόρα.

Δεν ξέρω τι απέγινε, αλλά τον έβαλα στο ασθενοφόρο και τον μετέφεραν σε ένα νοσοκομείο στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Οι σκηνές που ακολούθησαν δεν περιγράφονται. 126 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τα 68 παιδιά, μετά την επίθεση καμικάζι.

Τα λεωφορεία ήταν γεμάτα με κατοίκους φιλοκυβερνητικών, πολιορκημένων χωριών που επρόκειτο να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας της Δαμασκού με τους αντάρτες για την απομάκρυνση των αμάχων.

Ο φωτογράφος, κατάκοπος και ανήμπορος, καταρρέει, πέφτει στα γόνατα και κλαίει από απόγνωση. Ένας δημοσιογράφος που βρισκόταν δίπλα του τράβηξε τη σκηνή.

Γύρω του το τοπίο είναι χαοτικό, φλόγες βγαίνουν ακόμη από τα αυτοκίνητα, το έδαφος είναι γεμάτο αντικείμενα από την έκρηξη και δίπλα στον φωτογράφο κείτεται το σώμα ενός παιδιού.

Αναδημοσίευση: Left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]