Σαν είδηση από άλλο πλανήτη ήρθε η καταγγελία του ΚΚΕ Ικαρίας – Φούρνων ότι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και υποστηριχτές τους, πριν λίγα βράδια, βεβήλωσαν για μια ακόμα φορά το Μνημείο που έχει στηθεί κοντά στο μοναστήρι του Μουντέ Ραχών, με τη φροντίδα των κομμουνιστών της Ικαρίας, ως φόρος τιμής στους Αλύγιστούς της Ταξικής Πάλης.

Ένα περιστατικό που προκαλεί τρόμο και περισυλλογή καθώς στην Ικαρία δεν έχει μόνο εδραιωθεί η αριστερή πολιτική κουλτούρα αλλά και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα σε μία οργανωμένη και αλληλέγγυα κοινοτική δομή και λειτουργία. Δεν είμαστε οι μόνοι φυσικά που από νωρίς είχαμε σημειώσει την -και στην Ικαρία- (αναλογικά πάντα) άνοδο του νεοναζιστικού μορφώματος. Μάλιστα, στην ελεύθερη πτήση του, “199 Καριώτες στη Χρυσή Αυγή! Και εσύ λαέ βασανισμένε;” για τις ευρωεκλογές του 2014, ο Νικόλας Κουντούπης σημειώνει χαρακτηριστικά:

Και τι περιμένεις στο φινάλε από τη Χρυσή Αυγή στην Ικαρία; Τι ελπίζεις; Να σου φέρει καράβια; Να βάλει τα καλοξυρισμένα αναλφάβητα μπουλντόγκ να μοιράζουνε ρυζόγαλα με σχέδιο κανέλα – σβάστικα στους ‘Έλληνες’ λουόμενους των Θερμών; Να προτάξει τα στήθη της και τα ‘καθαρά ναζιστικά της χέρια’ να βρεις πεντάμηνη δουλειά; Ποιός τους εκπροσωπεί εδώ; Κανένας ράπερ; Κανένας πανύψηλος, με αυτοπεποίθηση και ακραία αρρενωπό ηχόχρωμα, ώστε να κρύψεις τη δική σου ανασφάλεια από πίσω; […]

Ανιστόρητοι στον φασισμό, ειδικά σ’ ένα τόπο που το πετσί του έχει ακόμα το γαζί της προσφυγιά!

Για την Ιστορία πάντως, όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, το μνημείο όχι μόνο θα αποκατασταθεί αλλά διαμορφωθεί και ο περιβάλλον χώρος… παράλληλα με τη δημιουργία δυο ακόμη μνημείων στην Ικαρία.

Πηγή: www.ikariamag.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια