MOTHER !

Ο Αrronofsky επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο Mother! Ο πάντα αινιγματικος Arronofsky ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες του Requiem for a Dream & Black Swan, σκηνοθετεί την υπέροχη και βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς και τον μοναδικό, επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, Χαβιέ Μπαρδέμ σε μια σκοτεινή ταινία ψυχολογικού και όχι μόνο τρόμου πολλαπλών αναγνώσεων.

Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το τέλος πλησιάζει…

Είδος: Δράμα, Θρίλερ, Μυστηρίου
Σκηνοθεσία: Darren Aronofsky
Σενάριο: Darren Aronofsky
Ηθοποιοί: Domhnall Gleeson, Ed Harris, Javier Bardem, Jennifer Lawrence, Kristen Wiig, Michelle Pfeiffer
Έτος παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 121’
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

*Η ταινία θα προβληθεί από τις 19/10 σε διανομή της UIP.

FINAL PORTRAIT

Ο Τζέφρι Ρας είναι ο διάσημος εικαστικός Αλμπέρτο Τζιακομέτι. Στη διάρκεια ενός σύντομου ταξιδιού του στο Παρίσι το 1964, ο Αμερικανός συγγραφέας Τζέιμς Λορντ δέχεται να ποζάρει για ένα πορτρέτο από τον διάσημο ζωγράφο Τζιακομέτι. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο πίνακας, ο Λορντ ανακαλύπτει όλες τις πτυχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από την πλήρη αφοσίωση του Ελβετού καλλιτέχνη στο έργο του.

Παραγωγή: Γκέιλ Iγκαν, Νικ Μπάουερ, Iλάν Γκιράρντ
Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Τούτσι
Σενάριο: Στάνλεϊ Τούτσι
Φωτογραφία: Ντάνι Κοέν
Μοντάζ: Καμίλα Τονιόλο
Μουσική: Εβαν Λούρι
Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Αρμι Χάμερ, Κλεμάνς Ποεζί, Τόνι Σαλούμπ, Σιλβί Τεστί
Χώρα Παραγωγής: Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειo
Διάρκεια: 90 λεπτά
Έτος: 2017

*H ταινία θα προβληθεί από τις 19/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.

ONIRICA – FIELD OF DOGS
Όταν η τέχνη συναντά τον κινηματογράφο!

Η ταινία που ολοκληρώνει την ποιητική και καλλιτεχνική τριλογία του Ματζέφσκι μετά το “The Garden of Earthly Delights” και “Ο μύλος και ο σταυρός”.

Ο Αδάμ, ένας πολλά υποσχόμενος καθηγητής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο, αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του και να εργαστεί σε ένα σούπερ μάρκετ, αλλά όχι την εμμονή του στη “Θεία Κωμωδία”, τη μόνη αληθινή παρηγοριά. Τα “τραύματά” της απώλειας των αγαπημένων του, οδηγούν τον Αδάμ να βιώνει μια σειρά από ψευδαισθήσεις με νεκρούς και σκηνές από την αποκάλυψη. Μόνο στον ύπνο μπορεί να βρει ανακούφιση, όπου ζει μια παράλληλη ζωή σε μια ονειρική διάσταση, γεμάτη από περίεργα οράματα και εικόνες του Δάντη, μόνο έτσι μπορεί να δει και να μιλήσει με τους αγαπημένους του.

Είδος: Δραματική
Χώρα Παραγωγής: Ιταλία
Σκηνοθεσία: Λεχ Ματζέφσκι
Σενάριο: Λεχ Ματζέφσκι
Πρωταγωνιστούν: Μίκαλ Τάταρεκ, Ελζμπιέτα Οκούπσκα, Γιασέντι Γιεντούσικ, Καρολίνα Κόρτα, Γιαν Βάρτακ, Ζίμον Μπούτζικ, Άννα Μελτσάρεκ, Καρολίνα Βαρντίν
Έτος Παραγωγής: 2014
Διάρκεια: 101′

*Από τις 19/10 σε διανομή της NEW STAR.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Στη νέα του κινηματογραφική δουλειά ο Βούλγαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο γνωστές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας, την εκτέλεση από τους Γερμανούς κατακτητές 200 αγωνιστών την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης. Ο Παντελής Βούλγαρης, με την Ιωάννα Καρυστιάνη (“Μικρά Αγγλία”, “Νύφες”) να υπογράφει το σενάριο, θα μας μεταφέρουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Χαϊδαρίου το διάστημα πριν την Πρωτομαγιά του ’44, και θα μας γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα τραγικά γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.
Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Σενάριο: Ιωάννα Καρυστιάνη, Παντελής Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν: Ανδρέα Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Μελία Κράιλινγκ, Τάσο Δήμα, Αινεία Τσαμάτη, Βασίλη Κουκαλάνι, Λουκά Κυριαζή, κ.ά.
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2017

**Για όσους βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη:

Tην Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον, θα παρευρεθούν ο Παντελής Βούλγαρης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, καθώς και οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Μελία Κράιλινγκ.

**Για όσους βρίσκονται στα Χανιά: 

Με την νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Το τελευταίο σημείωμα” αρχίζει την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival που θα πραγματοποιηθεί έως 4 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Στην έναρξη του φεστιβάλ θα είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, Παντελής Βούλγαρης η σεναριογράφος Ιωάννα Καρυστιάνη, και δεκάδες ηθοποιοί.

*Η ταινία θα προβληθεί από τις 26/10 σε διανομή της Tanweer.

SUBURBICON

Εκτη φορά σκηνοθέτης ο Κλούνεϊ κάνει το κινηματογραφικό του reunion με τους αδελφούς Κοέν μετά τις συνεργασίες τους στα “O Brother, Where Art Thou?”, “Intolerable Cruelty”, και “Hail, Caesar!”. Το “Suburbicon” θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια ταινία των αδερφών Κοέν καθώς το συγγραφικό-σκηνοθετικό δίδυμο συνυπογράφει το σενάριο αλλά αφήνει τα σκηνοθετικά ηνία στον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος επιστρέφει στο ρόλο του σκηνοθέτη.

Ο κεντρικός άξονας της ταινίας περιστρέφεται γύρω από το γραφικό προάστιο μίας ήσυχης πόλης, όπου συνηθισμένοι άνθρωποι όπως ο Gardner Lodge (Damon) και η σύζυγός του, Margaret (Moore) ζουν μία ζωή δίχως απρόοπτα και εκπλήξεις. Ώσπου, μια μέρα το καλοκαίρι του 1959 τα λιμνάζοντα νερά έρχεται να ταράξει μία εισβολή στο σπίτι τους που θα περιπλέξει τα πράγματα σοβαρά. Σύντομα διαπλοκές, προδοσίες, εκβιασμοί και βεντέτες θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην μικρή πόλη ανατρέποντας τους, μέχρι τώρα, άτονους ρυθμούς της μέσα από τραγελαφικά γεγονότα.

*Από τις 26/10 στους κινηματογράφους σε διανομή της ODEON.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]