Αθώο έκρινε τον Ουαλίντ Ταλέμπ το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά μετά τη μήνυση που του έκαναν οι καταδισκασμένοι βασανιστές του και αφεντικά του για κλοπή χρημάτων από φούρνο όπου δούλευε.

Στις 28/11/2016 το Εφετείο έκρινε, σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης, ένοχους τους τέσσερις κατηγορουμένους και για τα τρία κακουργήματα (αρπαγή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τη ληστεία) για την υπόθεση της απαγωγής και βασανισμού του Αιγύπτιου αρτεργάτη το 2012 στη Σαλαμίνα.

Πρόκειται για το πρώην αφεντικό του Ουαλίντ και ιδιοκτήτη του φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα, στον οποίο έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, τον γιο του Σταμάτη Σγούρδα, που καταδικάστηκε με πέντε έτη λόγω του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, τον φίλο και συνεργό του Σγούρδα, Γιώργο Ζαχαριάδη (10 έτη), και τον αλβανικής καταγωγής συνεργό Φρέντερικ Ζότο (εννέα έτη).

Ωστόσο, λίγες μέρες μετά την αμετάκλητη καταδίκη των βασανιστών του, ο Ουαλίντ οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος από τους θύτες για «κλοπή» και, ύστερα από δύο αναβολές, σήμερα δικαιώθηκε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια