Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου ο Αυτοδιαχειριζόμενος Πολιτικός, Κοινωνικός και Πολιτιστικός χώρος «Η Σφήνα», η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας και τα  «Χωράφια της Αλληλεγγύης» προσκαλούν στο 6ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Σόνια».

Οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται στο πολιτικό σλόγκαν της Νέας Δημοκρατίας περί «επιστροφής στην κανονικότητα» και σημειώνουν:

«Κανονικότητα γι’ αυτούς σημαίνει καταστολή και εκκένωση σε αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών και μεταφοράς τους σε κλειστά κέντρα κράτησης ή απέλαση.

Κανονικότητα  σημαίνει καταστολή σε κινηματικούς χώρους, στα πανεπιστήμια και στον δρόμο.

Κανονικότητα  σημαίνει ότι όπου υπάρχει δυνατότητα για καπιταλιστικό κέρδος θα θυσιαστεί το φυσικό περιβάλλον και οι τοπικές κοινωνίες (εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, ανεμογεννήτριες στα Άγραφα, εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο).

Κανονικότητα σημαίνει επιστροφή στο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»  όπου πολίτες πρώτης κατηγορίας θα είναι οι έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι στρέιτ οικογενειάρχες, οι οποίοι και θα επιδοτούνται για να αναπαράγονται».

Αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση και αγώνας απέναντι στον ρατσισμό και τον φασισμό

«Ενάντια στην “κανονικότητά” τους να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γυναίκες, άντρες, στρέιτ, ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες και μετανάστες που στο καπιταλιστικό σύστημα είμαστε οι από κάτω, οι εκμεταλλευόμενοι, πρέπει από κοινού, με όπλο την αλληλεγγύη και πολύμορφους, αντιιεραρχικούς αγώνες να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πραγματική ισότητα και ελευθερία σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση», αντιτείνουν.

«Για να μην ξεχάσουμε γιατί δολοφονήθηκαν ο/η Ζακ/Zackie, ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που χάνονται στη Μεσόγειο» καλούν σε ενεργή συμμετοχή στο φεστιβάλ, στις συζητήσεις, στις εκθέσεις βιβλίου, στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στις συναυλίες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Παρασκευή 13/9

19:00 – Συζήτηση με θέμα : Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, αυτοδιαχειριζόμενες δομές και εγχειρήματα. Παρουσίαση των ” Χωραφιών της Αλληλεγγύης”.

21:00 – Θεατρική παράσταση LEBENSRAUM-ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ του Θανάση Τριαρίδη από τον Όμιλο φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

22:30 – Ρεμπέτικο γλέντι με τους ” Los Camaradas”

Σάββατο 14/9

19:00 -Συζήτηση με θέμα : Κοινωνικός εκφασισμός. Η διαρκής δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie .Mε την Άννυ Παπαρούσου ( δικηγόρο της οικογένειας του/της Ζακ/Zackie), μέλη της ομάδας Sabbat, μέλη της ομάδας Justice for Zak/Zackie.

21:00 – Συναυλία με τους Poetic, Blem, Άψινθος, Dudettes, Dirty ol’ Dogs

Και τις δύο ημέρες θα υπάρχουν στον χώρο:

– Έκθεση βιβλίου από αυτοδιαχειριζόμενα εκδοτικά εγχειρήματα, συλλογικότητες και κινηματικούς χώρους

– Πάγκος με τα προϊόντα από τα ¨Χωράφια της Αλληλεγγύης”

– Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά

– Πάγκος με τα προϊόντα από το κατειλημμένο και αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

-Συλλογή τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα “ο Άλλος Άνθρωπος” .

Λίστα τροφίμων & ειδών

Ζυμαρικά, Ρύζι, Όσπρια, Γάλατα, Πελτές , Ελαιόλαδο, Καφές, Ζάχαρη, Τσάι, Κακάο, Υγρό πιάτων, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντιλα.

Πηγή: efsyn.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X