Κάθε χρόνο στις 6 Δεκέμβρη θυμόμαστε τις μέρες εκείνου του Δεκέμβρη του 2008, όταν ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στη γωνία Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Η είδηση του θανάτου του 15χρονου Αλέξανδρου ξεσήκωσε τα Εξάρχεια, ενώ ακολούθησαν μέρες και νύχτες που πολλοί δεν κοιμήθηκαν.

Σήμερα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, οι δρόμοι γεμίζουν με συνθήματα και φωνές κατά της αστυνομίας. Μετά την απογευματινή πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα οι συγκρούσεις μαίνονται στα Εξάρχεια, τα οποία βρίσκονται σε κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Μολότοφ κάνουν τη νύχτα μέρα σαν βεγγαλικά, ενώ τα χημικά πέφτουν βροχή.

Μέσα από τον φακό του Μάριου Λώλου:

lolos-exarheia-05

lolos-exarheia-02

lolos-exarheia-04

lolos-exarheia-01

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια