Ένα αφιέρωμα στην είδηση, την πραγματικότητα και την σχέση αγάπης-μίσους. Στο επίκεντρο, επικίνδυνοι 15χρονοι αντιεξουσιαστές.

Νο.1 : Χρήση μολότωφ είναι η default υπόθεση. Αν δεν ξέρω τι έκανε, σίγουρα πέταξε μολότωφ. Επίσης αν περπατούσε στα Εξάρχεια, χωρίς να φοράει σήμα, τότε ήταν αντιεξουσιαστής. Αν δεν έχει μούσι, ήταν νεαρός. ( αν είχε μούσι, έχει αναβαθμιστεί σε απλό αντιεξουσιαστή)
Υ.Γ.: «Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες» = Δεν θεωρώ ότι η διασταύρωση θα βγάλει είδηση.

Νο.2 : Μοντέρ του MEGA φαίνεται να σκέφτεται να ανοίξει τα φτερά του και να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη των Tranformers, Michael Bay. Εκρήξεις μάλλον δεν μπορούσε να βάλει, οπότε σκέφτηκε να φτιάξει ατμόσφαιρα με ήχο διαδήλωσης-κονσέρβα. Ο Γιώργος Οικονομέας πάει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της παραποίησης μάλλον, τονίζοντας ότι δεν φαίνεται συμπλοκή και ότι οι αστυνομικοί πούλησαν νταηλήκι. Μα να μην βρίσκει υποστήριξη ο μοντέρ ούτε από το ίδιο του το σπίτι;!

Νο. 3 : Φυσικά, ο φιλόδοξος μοντέρ βρίσκει την υποστήριξη που αναζητούσε στον ALPHA, όπου το βίντεό του αναπαράγεται, σπρώχνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στο Hollywood.

No.4 : Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα θυμίζει φυσικά τα αίσχη του MEGA. Στο υπόλοιπο απόσπασμα, μαρτυρά το ύφος της ελευθεροτυπίας που επικρατεί στη χώρα μας, αναφερόμενος στις συνθήκες εργασιακής μεταχείρισης του φωτορεπορτερ Τσιρώνη και στην αντιμετώπισή του από την αστυνομία, όταν ο ίδιος δημοσίευσε φωτογραφία  αστυνομικού να προτάσει το όπλο προς διαδηλωτές, ώρες μόνο πριν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα.

Νο. 5 : Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, όχι ακόμη πρώτος πολίτης της χώρας, απευθύνεται στο κοινό, θέλωντας να ενημερώσει επίσημα. Σε λυπηρό θλιβερό κλίμα, προχωράει στην ανακοίνωση.

Bonus νο. 6 : Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που «έχει κάνει επιστημονικές έρευνες για τους ομοφυλόφιλους», εμπεριστατωμένα και επιστημονικά, αλλά και με φιλοσοφική διάθεση αποφαίνεται ότι «συμβαίνουν αυτά».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X