Με ένα επιβλητικό σκοτεινό βίντεο ο Roger Waters συνεργάζεται με τους Trio Jordan και δημιουργεί το Supremacy. Ένα τραγούδι για την Παλαιστίνη με στίχους – απάντηση στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Ο Roger Waters απαγγέλλει ένα ποίημα του Μαχμούτ Νταρβίς με ισχυρούς συμβολισμούς και αναφορές.

Φαινομενικά το ποίημα είναι η τελευταία απάντηση ενός Ινδιάνου προς τον λευκό κατακτητή, αλλά, όπως επισημαίνει ο σπουδαίος μουσικός, αντανακλά και τις σκέψεις των Παλαιστινίων για τα όσα συμβαίνουν.

Από την πλευρά του το Trio Jourdan αναφέρει “Γυρνάμε τον κόσμο με το ούτι μας τα τελευταία 15 χρόνια μεταφέροντας από πόλη σε πόλη ένα κομμάτι της Παλαιστίνης. Τιμούμε τον αγώνα του λαού μας σε όλο τον κόσμο και μέσω της τέχνης επαναβεβαιώνουμε ότι η σχέση μεταξύ των ανθρώπων, της κουλτούρας και της πατρίδας τους επιβιώνει η ιστορία”.

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]