Χθες βράδυ το 3pointmagazine βρέθηκε σε μια λαμπερή βραδιά στον κινηματογράφο Δαναό, κατά την διάρκεια της οποίας παρακολουθήσαμε την ταινία “Ωραίο μου διαζύγιο/ Brillantissime” παρουσία της ηθοποιού και μούσας του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Rossy de Palma.

Η Ρόσι ντε Πάλμα γνωστή και ως μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, συνεργάζεται μαζί του για πάνω από τριάντα χρόνια, και είναι εμβληματική φιγούρα σε πολλές κορυφαίες ταινίες του σκηνοθέτη («Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης», «Κίκα», «Ραγισμένες Αγκαλιές», «Τζουλιέτα»)

Πριν την έναρξη της κωμωδίας, η Rossy de Palma μας μίλησε για την ταινία, έκανε μια μικρή παρουσίαση, και μας γέμισε θετική ενέργεια με το χιούμορ της και την εκρηκτική της προσωπικότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως μας άφησε μια ευχάριστη αύρα.

“Είμαι τόσο χαρούμενη με την πρόσκληση του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ και είναι και η πρώτη φορά που έρχομαι στην Αθήνα! Χαίρομαι που θα παρακολουθήσετε απόψε αυτή την ταινία της Μισέλ Λαρόκ γιατί είναι πάρα πολύ πετυχημένη σαν ηθοποιός αλλά αυτή είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί”.

Η ταινία που είναι η πρώτη απ’ ότι μας είπε της σκηνοθέτιδος Μισέλ Λαρόκ θα προβληθεί στους κινηματογράφους το καλοκαίρι σε διανομή της Strada Films.

Ρεπορτάζ: Καρολίνα Τσουκαλά

Φωτογραφίες: Λάμπρος Παπαευθυμίου

Σύνοψη ταινίας

Η ταινία με τίτλο «Ωραίο μου Διαζύγιο» στην οποία σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί η γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός Μισέλ Λαρόκ, απεικονίζει μια κωμική ιστορία αργοπορημένης ενηλικίωσης με κεντρική ηρωίδα την Άντζελα η οποία απολαμβάνει τη ζωή τω ονείρων της σε ένα διαμέρισμα της Νίκαιας. Τα πάντα όμως θα αλλάξουν τη μέρα που εντελώς απρόβλεπτα ο σύζυγός της θα την εγκαταλείψει και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη ψυχολογική κατάρρευση.

Η Ρόσι ντε Πάλμα υποδύεται την κολλητή φίλη της Άντζελα, για να της συμπαρασταθεί και να τη βοηθήσει να βγει από τον… βούρκο, με όπλο την κεφάτη της διάθεση και τον γεμάτο θετική ενέργεια τρόπο ζωής της.

Ανακάλυψε και εσύ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]