Του Λάμπρου Λιάπη

Αυτή είναι, μάλλον ήταν, όχι είναι και θα είναι η Ραζάν αλ-Ναζαρ. Νοσηλεύτρια – διασώστρια στη Γάζα. Δεν την γνώριζα. Και λυπάμαι που την γνώρισα με αυτόν τον τρόπο. Μπροστά της είμαι ένα τίποτα. Την σκότωσαν Ισραηλινοί γιατί προσπαθούσε να σώσει ζωές. Η Ραζάν λιποθύμησε δυο φορές από εισπνοή χημικών.

Η Ραζάν είχε σπάσει τον καρπό της στις 13 Απριλίου όταν έπεσε ενώ έτρεχε για να περιθάλψει έναν τραυματισμένο διαδηλωτή. Η Ραζάν είχε ενσυναίσθηση. Είχε μπει στις ζωές εκείνων που την χρειάστηκαν κι έβλεπε κι ένιωθε τον πόνο τους. Η Ραζάν φορούσε αυτή τη λευκή στολή όταν την πυροβόλησαν στο στήθος.

Η Ραζάν είχε αυτό το κάτι που σε κάνει νοσηλευτή. Και δυστυχώς το είχε σε υπερβολικό βαθμό. Και το πλήρωσε αυτό. Με τη ζωή της. Ο πλανήτης είναι κατά πολύ φτωχότερος. Κι ας μην ήταν γνωστή, φανταχτερή και επώνυμη τραγουδίστρια, μοντέλο, χορεύτρια.

Ήταν η Ραζάν. Η ανθρωπιά προσωποποιημένη. Το κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Το μάθημα ζωής. Το χαστούκι σε πολλούς από εμάς. Η παγκόσμια νοσηλεύτρια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X