Ο Χρήστος Ζέρβας, πολύ στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, πυρηνάρχης Αμπελοκήπων και υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε σήμερα σε επτά χρόνια φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα για ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν να καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όμως ο Πρόεδρος μετέτρεψε την ποινή σε «επικίνδυνη σωματική βλάβη».

Ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής σημαίνει ότι θα κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ θα επισκέπτεται κάθε 15 μέρες το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στο Εφετείο. Θα πρέπει να αποπληρώσει, επίσης, πρόστιμο των 2000 ευρώ.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 31 Μαρτίου του 2017, ο 24χρονος Αλέξιος Λάζαρης πέρασε μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή.  Κουβαλούσε μαζί του ένα σακίδιο με μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για τις ανάγκες της διπλωματικής του εργασίας.

Στην είσοδο των γραφείων στεκόντουσαν έξι άνδρες οι οποίοι ήταν προφανώς επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του κτιρίου. Η εμφάνιση του σπουδαστή μάλλον δεν άρεσε ιδιαίτερα στους χρυσαυγίτες, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να εκτοξεύουν απειλές και να του ζητούν να τους πλησιάσει.

Ο σπουδαστής αγνόησε τις απειλές τους και συνέχισε να περπατά προς το σπίτι του, όταν συνειδητοποίησε ότι τον ακολουθούν. Στο δρόμο δέχτηκε και νέες απειλές κι έτσι ξεκίνησε να τρέχει, όταν τον πρόλαβε άνδρας που καθόταν σε γνωστό στέκι της Χρυσής Αυγής, στο καφέ Μπρίστολ.

Του επιτέθηκαν συνολικά τέσσερις άνδρες με μπουνιές και κλωτσιές. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης κι ενώ ο σπουδαστής ήταν αιμόφυρτος, οι χρυσαυγίτες τον ρώτησαν «Είσαι Έλληνας;».  Σταμάτησαν να τον χτυπούν μόνο ότανοι γείτονες άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται. Τότε αποχώρησαν από την περιοχή με μηχανάκια, ενώ πρώτα του έκλεψαν το σακίδιο,  στο οποίο φυλασσόταν πολύ ακριβός εξοπλισμός.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X