8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών ταινιών της Αθήνας

Επιστήμη και Λογοτεχνία

Διοργάνωση: Caid σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Gutenberg

Το Caid– Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στο Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2014, περιλαμβάνοντας και φέτος μια πληθώρα από αξιόλογες επιστημονικές ταινίες από όλο τον κόσμο.

Θα προβληθούν οι καλύτερες επιστημονικές ταινίες της χρονιάς, και θα απονεμηθούν βραβεία σε πέντε κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Τέχνης, Επικοινωνίας της Επιστήμης, και Κοινού. Θα πραγματοποιηθούν και φέτος μαθητικές προβολές, με σκοπό την επιμόρφωση και την επαφή των νέων με τον κόσμο της επιστήμης.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ρατσισμός και Βία». Στην συζήτηση θα συμμετέχουν φοιτητές από διάφορους κλάδους σπουδών, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής. Η συμμετοχή του κοινού κρίνεται απαραίτητη για την διεξαγωγή ενός εποικοδομητικού διαλόγου αλλά και μιας συζήτησης επί της ουσίας.

festival caid 8isffa

Επίσης θα πραγματοποιηθεί και μία έκθεση βιβλίων από τις Εκδόσεις Gutenberg, όπου το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δει και να αγοράσει βιβλία, μέσα από μια μεγάλη συλλογή. Μετά την διεξαγωγή του Φεστιβάλ θα κληρωθούν 8 βιβλία τα οποία θα κερδίσουν 8 συμμετέχοντες από το κοινό. Θα πραγματοποιηθούν δύο αξιόλογες ομιλίες, με τίτλο: «Νίτσε, Φιλοσοφία και καθαρός επιστημονικός λόγος» του Ήρκου Αποστολίδη και «Γίνε πολλαπλός σαν το σύμπαν, Η ποιητική μεγαλοφυΐα του Fernando Pessoa» της Μαρίας Παπαδήμα, που έχουν προταθεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό, και έχει στόχο την προώθηση της επιστήμης χρησιμοποιώντας ένα απλό και άμεσο μέσο όπως ο κινηματογράφος. Η είσοδος είναι ελεύθερη, τόσο για την προβολή των ταινιών όσο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Info

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών ταινιών
Επιστήμη και Λογοτεχνία
31/10/2014 – 07/11/2014
Ινστιτούτο Θερβάντες, Αθήνα
Μητροπόλεως 23, 105
Τηλ. 2103634117
Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X