Το τελευταίο φύλλο εκδίδει αύριο Τρίτη 30 ιουλίου το ημερήσιο «Έθνος». Την ανακοίνωση έκανε στους εργαζόμενους της εφημερίδας χθες το απόγευμα η διεύθυνση της εφημερίδας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράζονταν το προηγούμενο διάστημα για τις προθέσεις της ιδιοκτησίας, η οποία δεν ήταν ικανοποιημένη από τις κυκλοφοριακές επιδόσεις της εφημερίδας.

Θύμα της οικονομικής κρίσης, της νέας ψηφιακής τεχνολογίας του ίντερνετ που χτυπάει το χαρτί, αλλά και της κρίσης αξιοπιστίας των ΜΜΕ στη χώρα όπου ο Τύπος παραμένει από τη γέννηση του παραδοσιακά αδύναμος, το ημερήσιο «Έθνος» δεν κατάφερε να επιβιώσει. «Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31  Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ» ανακοίνωσε η εφημερίδα χθες. Σημειώνεται ότι οι ημερήσιες πωλήσεις του «Έθνους» κυμαίνονταν γύρω στις 2.500 φύλλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Άργος.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της εφημερίδας, θα παραμείνει σε κυκλοφορία και σε πιο πλούσια έκδοση το Έθνος της Κυριακής (με κυκλοφορία γύρω στις 18.000- 20.000 φύλλα) και η ιστοσελίδα ethnos.gr, όπου και θα απορροφηθεί μέρος των 110 εργαζομένων του ημερήσιου Έθνους.

Φημολογία αναφέρει ότι στην εφημερίδα θα παραμείνουν μόλις 30 εργαζόμενοι και κατόπιν ατομικής διαπραγμάτευσης, ενώ θα απολυθούν οι υπόλοιποι 80.

Το καθημερινό «Έθνος» υπήρξε μια πλούσια, αξιόπιστη, συνεπής και όμορφη εφημερίδα, με έγκυρο και καταρτισμένο δημοσιογραφικό προσωπικό. Ο Τύπος γίνεται φτωχότερος όταν αναστέλλουν την κυκλοφορία τους τέτοιες εφημερίδες.

Το καθημερινό Έθνος εξέδιδε η εταιρεία Dimera Inv. Ltd του Ι. Σαββίδη, στου οποίου τα χέρια βρέθηκε μετά από πλειστηριασμό της Πήγασος, μαζί με το Έθνος της Κυριακής και την Ημερησία, έναντι 3,58 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο 2017. Επανεκδόθηκε τον Σεπτέμβριο 2017 και ακολούθησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους το Έθνος της Κυριακής, το οποίο συνεχίζει ενισχυμένο την κυκλοφορία του.

*Το κείμενο είναι από την Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια