«Μ΄ αρέσεις γιατί είσαι όμορφη», «σε επέλεξε γιατί είσαι όμορφη», «καλά μόνο αυτό θα φας», «πρέπει να κάνεις αποτρίχωση», «σταμάτα να προκαλείς», «μην είσαι τόσο νευρική, πρέπει να έχεις περίοδο», «πρέπει να ήσουν ωραία όταν ήσουν νέα», «καλά φοράς αυτό στην ηλικία σου» είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που κάθε γυναίκα έχει ακούσει ή θα ακούσει έστω και μια φορά στην ζωή της.

Αυτό σκέφτηκε η Huffington Post και δημιούργησε ένα πολύ όμορφο βιντεάκι με τίτλο «48 σεξιστικά πράγματα που μπορεί να ακούσει μια γυναίκα στην ζωή της», θέλοντας να στηλιτεύσει τον σεξισμό που είναι υπαρκτός ακόμα σήμερα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X