Συνέντευξη τύπου για το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 17 Σεπτέμβρη στο Κηποθέατρο και ώρα 19:00 παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Πρέβεζας και της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Πρέβεζας στο χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου χθες το απόγευμα.

Το θέμα του Φεστιβάλ θα είναι συζήτηση με θέμα: «’’Tο προσφυγικό ζήτημα. Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι; Ο πόλεμος καi η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Κίνημα αλληλεγγύης: νέες προκλήσεις – νέα καθήκοντα – νέες προοπτικές”.

Θα μιλήσουν ο Παυλόπουλος Γιώργος δημοσιογράφος, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και ο Χρονόπουλος Ηλίας, μέλος του χώρου στέγασης προσφύγων City Plaza.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους FOLK N ROLL (θα συμμετάσχουν και τοπικά μουσικά σχήματα), ενώ μπαρ και πολυεθνική κουζίνα συναποτελούν τα πολύχρωμα συστατικά μιας γιορτής ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.

«Το Φεστιβάλ αυτό είναι ένας σταθμός για τη δράση μας εναντια στο ρατσισμό, το φασισμό και τον πόλεμο» όπως σημειώθηκε ενώ γίνεται την ημέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησαν η κα Πέλα Καλογήρου, η κα Καλλιόπη Μιχελάκου και ο κ Βαγγέλης Νάνος.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X