Μετά τις καταγγελίες που έγιναν για χρήση ψευδών στοιχείων από την πλευρά των αστυνομικών που κατέδειξαν μία μολότοφ ως το “πειστήριο” για τη σύλληψή των διαδηλωτών, ήρθε ακόμη μία που κάνει λόγο για μοχλεύσεις και ανασκευασμένες καταθέσεις.

Η αδερφή του Αλέξανδρου Τιτικώβ, Δανάη μίλησε στο News247.gr, αναφέροντας ότι οι αστυνομικοί άλλαξαν την κατάθεσή τους από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε βίντεο που έδειχνε το χρονικό της σύλληψής των διαδηλωτών, λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό τους.

“Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι τα παιδιά κατηγορούνται για κακουργήματα τα οποία βέβαια δεν έχουν καμία βάση και λογική, όπως φυσικά και σε αυτά που λένε με τη μολότοφ. Στην πρώτη τους κατάθεση το βράδυ της Τετάρτης είχαν γράψει ότι τα παιδιά είχαν πάνω τους τη μολότοφ. Μετά, όμως, την άλλαξαν, προφανώς γιατί κοινοποιήθηκε το βίντεο που δείχνει τι έγινε και έγραψαν ότι η μολότοφ απλά βρέθηκε στον χώρο όπου έγινε η σύλληψη”.

Δείτε το βίντεο στο οποίο αναφέρεται η αδερφή του Αλέξανδρου Τιτκώβ:

 

“Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το μηχανάκι ανήκει στην αστυνομία και ο σάκος που είχαν πάνω στο μηχανάκι δεν είναι του αδερφού μου. Μόνο ο αδερφός μου είχε σάκο από τους δύο, αλλά δεν ήταν αυτός”, προσθέτει η Δανάη Τιτκώβ, η οποία παράλληλα μας είπε ότι τόσο στην ίδια όσο και σε ολόκληρη την οικογένεια δεν τους επετράπη να επισκεφτούν τον κρατούμενο Αλέξανδρο Τιτκώβ, με την επικοινωνία τους να περιορίζεται σε ένα μόνο τηλεφώνημα από την πλευρά του γνωστού stand up κωμικού, μεταφέροντάς τους ότι είναι καλά στην υγεία του, αν και φέρει αρκετά τραύματα στο σώμα.

“Τη βραδιά της σύλληψης, μας απαγόρεψαν να τον δούμε. Μας έκανε ένα τηλεφώνημα για να μας καθησυχάσει για το κομμάτι της υγείας του, αν και είναι τραυματισμένος με πολλούς μώλωπες. Κανένας από τους δύο δεν εξετάστηκε. Επίσης, ο εισαγγελέας δεν δέχτηκε να τους δει”, είπε η Δανάη Τιτκώβ, καταλήγοντας: “Λένε ότι βιαιοπράγησαν κατά των αστυνομικών, πράγμα που δεν έγινε ποτέ”.

Πηγή: news247

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]