Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες να φτάσει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου σπατάλησε χτες ο Ολυμπιακός. Ευκαιρίες που δεν είναι πολλές, μη νομίζετε.

Ωστόσο, αυτή τη φορά υπήρχαν οι προϋποθέσεις (βατοί αντίπαλοι), η ικανότητα και η πίστη ότι ίσως επιτέλους θα μπορούσε να σπάσει το ρόδι σε συλλογικό επίπεδο και να έρθει από τα μέρη μας μία διάκριση, που θα μεταφράζεται σε… τίτλο.

Κόντρα σε όλες τις προσδοκίες, τις προβλέψεις και τα υπέρ του δεδομένα, η ομάδα του Βαλβέρδε κατάφερε να χάσει, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, όσο καλό σύνολο και αν έχουν οι Ουκρανοί, μέσα στο σπίτι της και να δώσει τέλος σε μία διαφαινόμενη εξαιρετική πορεία. Εκτός του ουσιαστικού, που είναι ο αποκλεισμός, το χτύπημα των ουκρανών επέφερε και μία βαθύτατη πληγή στο γόητρο των ερυθρόλευκων.

Η Μέταλιστ θεωρήθηκε αντίπαλος υποδεέστερος, που δεν θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων που σπάνια τοποθετούνται τόσο ψηλά. Προσωπικά θεωρώ ότι δικαίως ο πήχης ήταν στον… ουρανό. Το λάθος έγκειται όμως στην κάκιστη διαχείριση μίας εξαιρετικά ωφέλιμης συγκυρίας για τον Ολυμπιακό. Το μεγαλύτερο κακό ως είθισται, έγινε από τον Τύπο. ΑΕΚούλα ανέβαζε την Μέταλιστ, ΑΕΚούλα την κατέβαζε.

Αν ήταν πράγματι ανάλογης δυναμικής ομάδα με αυτή του… πάτερ, τότε δεν θα είχαμε σήμερα θρήνους. Επειδή όμως, η Μέταλιστ ρίχνει σε κάθε μεταγραφική περίοδο αδιανόητα πολλά χρήματα για την μεταγραφική της ενίσχυση και ως εκ τούτου ρίχνει τεσσάρες εντός και εκτός σε ομάδες όπως η Σάλτσμπουργκ, τη στιγμή που η ΑΕΚ αδυνατεί να κερδίσει τη Στουρμ Γκρατς, έδειξε πως ουδεμία, πλην του χρώματος, σχέση έχει με τον δικέφαλο. Εκτός του ότι παίζει μπάλα, έχει ένα οργανωμένο σωματείο και πολλά ακόμα στοιχεία, που εδώ στην Ελλάδα μάλλον δεν βλέπουμε ούτε με το κυάλι.

Γι’ αυτό και έκλεψε την πρόκριση και γι΄αυτό έχει κάθε λόγο να ελπίζω ότι ναι μεν στο χωριό δεν είναι πρώτη, αλλά μπορεί να το καταφέρει στην πόλη!


Φουλ για νταμπλ, αλλά…

Το μετά θέλει τον Ολυμπιακό να επκεντρώνεται στις εγχώριες υποχρεώσεις του, που δύσκολα δεν θα εκπληρώσει εδώ που τα λέμε. Όχι μόνο λόγω της δική του ποιοτικής ανωτερότητας, αλλά λόγω του ότι καμία ομάδα, με την τελική απόδειξη να εκκρεμεί μέχρι την Κυριακή, δεν δείχνει ικανή να τον κοντράρει. Η κατάκτηση του νταμπλ θεωρείται ως ο ελάχιστος στόχος για να κλείσει με θετικό πρόσημο η χρονιά. Σε διαφορετική περίπτωση, στο λιμάνι θα έρθουν φουρτούνες. Από εκεί που η ομάδα πήγαινε για τρεμπλ το ενδεχόμενο να μείνει με 1 ή και κανέναν τίτλο τρομάζει, αλλά όπως προαναφέραμε μοιάζει με απίθανο σενάριο.

Όσα νταμπλ όμως και αν πάρει ο Ολυμπιακός, όσο δεν προχωρά σε νέα μεγαλύτερες επιτυχίες, που θα τον καθιερώσουν σε μία ελίτ, στην οποία αξίζει κανείς να βρίσκεται, τότε η λέξη που θα τον κυνηγά είναι η στασιμότητα. Ο κόσμος του έχει χορτάσει από την κυριαρχία του εντός των συνόρων, θέλει επιτέλους το κάτι παραπάνω. Μη συγκρίνετε την κατάσταση με αυτή του μπάσκετ. Εκεί υπάρχει άλλο ζήτημα. Στο ποδόσφαιρο όμως το παν πλέον θεωρείται του να ξεφύγεις από τα όρια της Ελλάδας και αυτό πρέπει να αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα των Πειραιωτών.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια