Ο νέος γύρος περικοπών σε επίπεδο κοινωνικών παροχών, θα αποτελέσει την μετάβαση από την αμφιβολία στη βεβαιότητα του “δεν πάει άλλο”.

Αν εξαιρέσουμε την Αυστραλία, οι απόψεις στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι μοιρασμένες. Η πλειοψηφία, αρνείται να αποδεχτεί το δίκαιο της υλικής ανωτερότητας των λίγων. Ακόμα και όταν δεν έχει αποδείξεις, το ψυχανεμίζεται. Πρόκειται πλέον για μία παγιωμένη κατάσταση, με την οποία γεννιέσαι και κατά πάσα πιθανότητα πεθαίνεις.

Στο πετσί του Έλληνα αυτή η αντίληψη βρίσκεται εν αφθονία. Σε έρευνα του Economist κερδίσαμε την πρωτιά αυτού που θεωρεί περισσότερο ύποπτο τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι γέμισαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ούτε το 10% των ερωτηθέντων θέλησε να απαντήσει καταφατικά στο αν οι πλούσιοι αξίζουν τα λεφτά τους!

Δείγμα, με την όποια επιφύλαξη μπορεί να υπάρχει σε μία έρευνα, του ότι η ταξική πάλη, έστω και σε πλαίσιο θεωρίας για την ώρα, παίρνει σάρκα και οστά. Οι διαφορές πλέον είναι εμφανείς και αν κάποτε η λαμογιά (φυσικά πλούσιος δεν αποτελεί συνώνυμη έννοια του καθάρματος) δεν μας πείραζε, επειδή είχαμε εξασφαλίσει και τη δική μας φωλιά, πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί πως εξαπατήθηκε. Πιστεύει ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μία αποκατάσταση των ισορροπιών, κάτι που εν μέρει αποτυπώθηκε και στην κάλπη. Εν μέρει διότι τα κατάλοιπα του παρελθόντος, συνέβαλαν στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, που είναι επί της ουσίας μία από τα ίδια.

Ο νέος γύρος περικοπών σε επίπεδο κοινωνικών παροχών, θα αποτελέσει την μετάβαση από την αμφιβολία στη βεβαιότητα του “δεν πάει άλλο”. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο να βαδίσουμε πάνω στα χνάρια των φίλων Ισπανών. Η δική τους σημαία, αυτή των κινητοποιήσεων υψώθηκε εκ νέου. Κάτι μου λέει όμως, ότι σύντομα θα δούμε πάλι και τους δικούς μας δρόμους γεμάτους.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts