Αποφυλακίστηκε, μετά από έξι χρόνια εγκλεισμού, ο Νίκος Ρωμανός με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με βάση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά του αναγνωρίζει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μέσα στο φυλακές, μείωσε τη μία ποινή του από τα 18 σε 14  χρόνια κάθειρξη για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012. Η απόφαση αυτή άνοιξε τον δρόμο στην αποφυλάκισή του.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί το Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμα άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», αφού αθωώθηκε για τη συμμετοχή του στην οργάνωση.

Σε δεύτερο βαθμό καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, όπως επίσης σε 18 χρόνια κάθειρξη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε κακοποιηθεί από τους αστυνομικούς, ενώ αντιδράσεις προκάλεσαν οι φωτογραφίες οι δικές του αλλά και τον συγκατηγορουμένων με παραμορφωμένα πρόσωπα.

*Φωτογραφία Δημήτρης Λαμπρόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια