Δύο αποτελέσματα αρκούσαν ούτως ώστε να μη μετατραπεί σε τυπική διαδικασία η συνεχεία του πρωταθλήματος και να εξασφαλιστεί, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, μία σκληρή μάχη μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 10  αγωνιστικές που μας χωρίζουν από ένα ακόμα φινάλε.

Οι πράσινοι πλήρωσαν, μάλλον καθυστερημένα, την κακή τους απόδοση στην πλειοψηφία των τελευταίων παιχνιδιών και παραδόξως ηττήθηκαν από την ομάδα, απέναντι στην οποία είχαν πραγματοποιήσει την καλύτερη τους εμφάνιση τον τελευταίο μήνα.

Δεν ξέρω αν ο Βεργής είχε δίκιο και ο Παράσχος παρουσίασε μία ομάδα κουρέλι απέναντι στον Ολυμπιακό και ένα σύνολο μπολιασμένο με πάθος απέναντι στο τριφύλλι. Το σίγουρο είναι όμως ότι ο Παναθηναϊκός δεν τράβηξε ούτε αυτή τη φορά. Μοιάζει να έχει μείνει από δυνάμεις και η νίκη σε βάρος της Ξάνθης είναι μονόδρομος.

Το πράσινη απόχρωσης +8 έγινε -2 για τον Ολυμπιακό, που ξαναμπήκε για τα καλά στο παιχνίδι, ταρακουνώντας διαφόρων ειδών νήματα, πετυχαίνοντας όμως το στόχο του. Και στην Ελλάδα του αποτελέσματος, αυτό είναι ευδιάκριτο, στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Το οποίο επί της ουσίας αναλύεται σε ψυχολογικό προβάδισμα των ερυθρολεύκων και πράσινο ξεφούσκωμα.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό είναι ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε λαγούς από το καπέλο του Φερέιρα. Μόνο τους βοηθούς δεν έχει βάλει μέσα ο πορτογάλος.  Αντιθέτως ο Βαλβέρδε κοιτάζει προς τον πάγκο και γεμίζει το μάτι του. ..

Θα είναι μεγάλη αποτυχία για τον Ολυμπιακό να μην πάρει αυτό το πρωτάθλημα. Το πιάτο του είναι γεμάτο και απομένει να γευτεί αυτό που αναλογεί, βάσει θεωρίας, διότι στην πράξη το -2, αν μείνει ως έχει, μεταφράζεται με 2η θέση. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αν η υπεροψία χτυπήσει πάλι… κόκκινο, ή αν η κόπωση της επιφόρτισης τριών καρπουζιών οδηγήσει σε απώλεια κάποιων, αν όχι όλων των στόχων. Έπειτα μην ξεχνάτε κάτι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλές λύσεις, βρίσκεται σε κακή αγωνιστικά κατάσταση και μοιάζει κουρασμένος, ΑΛΛΑ έχει προπονητή μαέστρο στο να οδηγεί τις ομάδες του στην πρώτη θέση του μαραθώνιου. Στα σπριντ μας τα χαλάει…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts