Στην πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του, στο πιο απρόσμενο μέρος, ο υποψήφιος γερουσιαστής David Norris (Matt Damon) γνωρίζει την Elise (Emily Blunt) και καταλαβαίνει αμέσως ότι πρόκειται για τον έρωτα της ζωής του, μια πεποίθηση που δεν θα αμφισβητήσει ποτέ.

Έλα, όμως, που Κάποιος (δεν λέμε Ποιος) έχει χαράξει διαφορετική πορεία για τις ζωές τους και εξουσιοδoτεί τους πράκτορές του να δημιουργούν συνεχώς εμπόδια που θα τους αποτρέπουν από το να ξανασυναντηθούν. Εκείνοι, που είναι πεπεισμένοι πως βρήκαν το άλλο τους μισό, δεν παραιτούνται  εύκολα, όσος χρόνος κι αν περάσει, όση απόσταση κι αν δημιουργηθεί μεταξύ τους, όσο κι αν πληγωθούν στην πορεία. Η πίστη και η επιμονή τους είναι που τελικά θα μεταπείσουν Αυτόν τέλος πάντων, να αλλάξει το μεγάλο του σχέδιο ώστε να τους επιτρέπει πια να είναι μαζί.

Άρα, όταν πιστεύεις κάτι πραγματικά γίνεται η μοίρα σου, ή ήταν η μοίρα σου εξαρχής και γι’ αυτό το πιστεύεις τόσο σθεναρά; Ιδού η απορία.

The-Adjustment-Bureau(1)

Περιπέτεια, ιστορία αγάπης κι επιστημονική φαντασία βασισμένη σε ιστορία του Philip K. Dick, σε σενάριο και σκηνοθεσία του George Nolfi, καταξιωμένου σεναριογράφου ταινιών δράσης. Μετά την επιτυχία του The Adjustment Bureau, οι φήμες λένε ότι θα σκηνοθετήσει και το ΧΟΧΟ, σε σενάριο Mark Hayman, πιστού συνεργάτη του Darren Aronofsky, που θα κάνει και την παραγωγή.

Δείτε την, γιατί πού και πού χρειάζεται να παραμυθιαζόμαστε ότι η αγάπη κρατάει για πάντα. Παρά τη θεματολογία του, η ταινία έχει πολλή δράση και βλέπεται εξίσου εύκολα κι από (στερεοτυπικούς) άντρες. Τώρα αν, μέρες που είναι, θέλετε να το ζήσετε το παραμύθι, το Serendipity (2001), το Amelie (2001), το Big Fish (2003) και το Meet Joe Black (1998) προσφέρονται.

 Iωάννα Νισυρίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Related Posts