Άμα δεν ζούσαμε τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου, ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης και η προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο θα μπορούσε να ήταν το μεγαλύτερο τρολ και το μεγαλύτερο ανέκδοτο αυτού του τόπου. Και θα γελούσαμε πραγματικά όλοι με την καρδιά μας. Αλλά επειδή ο Σπυρίδων πετάει ογκόλιθους ανοησίας σε μια περίοδο όπου τα χειρότερα μέτρα, κοινωνικά και οικονομικά, περνάνε σε βάρος του κοσμάκι και επειδή ακόμα περισσότερο ο Σπυρίδων είναι και βουλευτής, σε καμία περίπτωση τα λεγόμενά του δεν προκαλούν γέλιο. Να βαρέσεις το κεφάλι σου στο πληκτρολόγιο ή να σταυροκοπηθείς για την ύπαρξη τόσης ανοησίας, ναι.

Ο Σπυρίδων μέσω της προσωπικής του σελίδας στο διαδίκτυο δίνει ρεσιτάλ, ανεβάζοντας μοναδικές αναρτήσεις του τύπου «κάντε το σταυρό σας να περάσουν τα μέτρα», «153 γενναίοι» και το αποκορύφωμα έρχεται με το «η Ελλάς γύρισε σελίδα, χρεοκοπία τέλος»!

Και δεν είναι μόνο η σελίδα του στα… gr. Στο facebook, με τους 5 χιλιάδες φίλους, μεγαλουργεί επίσης, έχοντας αγαπημένες του ρήσεις όπως: «Πατρίς, Θρησκεία, Οἰκογένεια» « Εἶμαι Ὑπερήφανος Δεξιός». Ενώ ανάμεσα στα αγαπημένα ξεχωρίζουν οι σελίδες «θέλουμε τα Ο.Υ.Κ να ξαναφωνάξουν συνθήματα στις παρελάσεις», «όχι στους μασώνους πολιτικούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα», «Ελλάδα-Σμύρνη-Κωνσταντινούπολη-Β.Ήπειρος-Πόντος-Κύπρος ξανά ενωμένοι».

adwnis1

Και το ερώτημα δεν είναι αν είναι στα συγκαλά του ο Σπυρίδων, αλλά αν είναι στα συγκαλά του ο υπόλοιπος κόσμος που τον παρακολουθεί να ωρύεται καθημερινά από το πρωί ως το βράδυ, από κανάλι σε κανάλι.

Γιατί όταν ένας τέτοιος άνθρωπος καταφέρνει να μεταβεί από τα τηλε-παράθυρα, στα έδρανα της Βουλής, τότε κάτι δεν πάει καλά με την κρίση αυτών που ψήφισαν για βουλευτή έναν άνθρωπο, που η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει καλά, είναι να μεταφέρεται από παράθυρο σε παράθυρο και από εκπομπή σε εκπομπή, και να σχολιάζει στο twitter αν το ρολόι του είναι ρόλεξ ή όχι, ή για το άμα μένει μόνος του σε αντίθεση με τον Κασιδιάρη.

Κι όμως ο Άδωνις κατάφερε από γραφικός μαϊντανός της τηλεόρασης, να γίνει ολόκληρος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Και έχει καταφέρει να περαστεί στην συνείδηση του κόσμου με αυτά ακριβώς τα τσιτάτα και λογότυπα, όπως οι τηλεμαϊντανοί των πρωινών εκπομπών κατάφεραν να γίνουν πρότυπα για κάθε νοικοκυρά με τις ατάκες μηδέν νοημοσύνης, και εν τέλει να πείσει ότι αυτά που λέει δεν είναι τρελά, αλλά απόλυτα φυσιολογικά. Ο Σπυρίδων λοιπόν πλάσαρε εξαιρετικά τον εαυτό του στο μέσο που ουσιαστικά πλένει τον εγκέφαλο του καθενός, την τηλεόραση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα, πώς ο κόσμος ανέχεται να ακούει από το στόμα του Γεωργιάδη να συνδέεται η πίστη με το μνημόνιο, η ανάπτυξη και η σωτηρία μας με το μνημόνιο και η έννοια της γενναιότητας με την ψήφο των βουλευτών που ψήφισαν ένα απλό «ναι». Πώς είναι δυνατόν ο κόσμος να ψηφίζει επί δύο συνεχόμενες φορές αυτόν για βουλευτή και να τον ανέχεται μέσα στην Βουλή και στα κανάλια ολημερίς;

Υγ: Ο μόνος καλός λόγος για να κάνει το σταυρό του κανείς είναι μπας και γλιτώσουμε από τη βλακεία και την ανηθικότητα κάποιων, αλλά και την θρασύτητά τους να λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι κι ας αφορά τις ίδιες μας τις ζωές.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια