“Τους δείρατε, τους πιάσατε, τ’ αστέρια μας είστε”, “Μπράβο άξιος ο μισθός”, “Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για σας παιδιά”, ήταν ορισμένες από τις φράσεις που έλεγαν στους αστυνομικούς κάτοικοι της Κυψέλης από τα μπαλκόνια τους, αγανακτισμένοι για τη μεταχείριση των συλληφθέντων το ξημέρωμα του περασμένου Σαββάτου.

Το βίντεο, το οποίο μας έστειλε αναγνώστης, είναι από την ώρα που η αστυνομία έχει συγκεντρώσει τους συλληφθέντες στην οδό Κυψέλης. Όπως φαίνεται στα πλάνα, οι συλληφθέντες κρατούνται οπισθάγκωνα στο οδόστρωμα και είναι περικυκλωμένοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Όπως καταγγέλλεται, η αστυνομία αργότερα τους μετέφερε στην πυλωτή πολυκατοικίας στο σκοτάδι, όπου και τους χτύπησε άσχημα. Οι κάτοικοι ήταν αγανακτισμένοι με τη μεταχείριση των συλληφθέντων και φώναζαν συνεχώς στους αστυνομικούς να τους αφήσουν ελεύθερους.

Για τη συμπεριφορά των αστυνομικών, δημοσιοποίησε αναλυτική καταγγελία ο ένας από τους συλληφθέντες, οποίος σημειώνει ότι οι αστυνομικοί της “Δράσης” τους χτυπούσαν, τους ούρλιαζαν και τους απειλούσαν.

Οι κάτοικοι από τα μπαλκόνια φώναζαν επίμονα στους αστυνομικούς ν’ αφήσουν τους συλληφθέντες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μοναδική τους αντίδραση ήταν να κοιτάνε ορισμένοι ενοχλημένοι προς τα πάνω.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια