Γεια χαρά.

Παρακολουθώ εδώ και καιρό τις παρεμβάσεις σας απέναντι σε στελέχη της ευρύτερης ούτως ειπείν παράταξης που επιλέξατε να εκπροσωπήσετε. Δεν εννοώ μόνο τη Νέα Δημοκρατία ως οργανωμένο κόμμα, αλλά και τους οργανικούς της διανοούμενους καθώς και τους προπαγανδιστικούς κόλακές της.

Σας θαύμασα στην απάντηση που δώσατε στον Απόστολο Δοξιάδη που εξέφρασε τον λυσσαλέο του ενθουσιασμό για το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξίσωσε τη ναζιστική Γερμανία με τη Σοβιετική Ένωση[1].

Σας συγχαίρω για την απάντηση που δώσατε στον παλαιόθεν δηλωμένο φασίστα Βορίδη σχετικά με τη δήλωση που έκανε για τους ευφυέστατους μαθητές επ’ αφορμή της performance τους στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης[2].

Σας θυμάμαι άλλωστε σημαιοφόρο, είμαστε περίπου συνομήλικοι.

Παρακολουθώντας όλα αυτά τα χρόνια τη δραστηριότητα και τις επιτυχίες σας έχω καταλάβει ότι είστε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ωστόσο στους καιρούς μας η ευφυΐα σπάνια τίθεται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων του.

Γιατί, όπως είμαι σίγουρος ότι έχετε νιώσει πολλάκις, άλλο ο ανθρωπισμός και άλλο η πολιτική αλληλεγγύη προς τους μη προνομιούχους. Και αν στη χώρα μας τα ΑμΕΑ έχουν επιτύχει νίκες και έχουν αναδείξει οργανωμένα τις δημοκρατικές απαιτήσεις τους που πρέπει να θέτει ως κορυφαία προτεραιότητα κάθε πολίτευμα που αυτοχαρακτηρίζεται δημοκρατικό, υπάρχουν δεκάδες άλλες αόρατες κατηγορίες συνανθρώπων μας που υφίστανται την παραγνώριση, την αδιαφορία, ακόμα και τη βία, πολλές φορές θανατηφόρα, όπως στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου.

Στην απάντησή σας στον ανεκδιήγητο κο Δοξιάδη μνημονεύσατε τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, τον μέγα εισαγωγέα του φιλελευθερισμού στη χώρα μας. Αναρωτιέμαι ποιά είναι η άποψη της μισής κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και των περισσοτέρων ευρωβουλευτών της επί του σεξουαλικού προσανατολισμού πολλών εξεχόντων στελεχών της παράταξης.

Αναρωτιέμαι ποιά είναι η άποψη τουλάχιστον της ακραίας πτέρυγας με την οποία συνυπάρχετε για τα δικαιώματα των Ρομά, των μουσουλμάνων της Θράκης, των Πομάκων, των ομοφύλων ζευγαριών κ.ά.

Αν εκλεγήκατε για να εκπροσωπήσετε τους μη προνομιούχους της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας προτρέπω να μην δίνετε περαιτέρω άλλοθι σε μια παράταξη της οποίας τα πιο εξέχοντα στελέχη είναι αντισημίτες, ρατσιστές, συστηματικοί εκφραστές ρητορικής μίσους, συνομιλητές ή γόνοι νεοναζί και δεν έχουν καμία απολύτως ιδεολογική σχέση με την ισότητα όπως εσείς την εννοείτε.

Αν θεωρείτε ότι προέχει η πολιτική σας σταδιοδρομία, προοπτική πολύ σημαντική, αναλάβετε την ευθύνη είτε της αξιοπρεπέστατης ανεξαρτητοποίησης είτε της αλλαγής πολιτικής ομάδας στο ευρωκοινοβούλιο.

Διαφορετικά, εγκαταλείψτε τους και αφιερωθείτε στο επιστημονικό σας έργο που είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσει να προσφέρει πολλά περισσότερα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Τη δική σας παρουσία και δραστηριότητα, είτε πολιτική είτε επιστημονική, την χρειάζονται πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα. Τους παραπάνω συμπολιτευτές σας κανείς. Εσείς ο ίδιος πριν απ’ όλους.

Με σεβασμό και εκτίμηση,

Βαγγέλης Γέττος

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτα στην Αυγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X