Δεκέμβριος 2018

06Δεκ10:30 π.μ.Συνεντεύξεις με Ανύπαρκτους Ανθρώπους - Έκθεση στο MatchPoint

Λεπτομέρειες

Από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου

Από αυτή την Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου, και μέχρι τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου, το MatchPoint φιλοξενεί την έκθεση σκίτσων του Γιώργου Δρόσου, με τίτλο «Συνεντεύξεις με Ανύπαρκτους Ανθρώπους». Την έκθεση έχουν επιμεληθεί οι Metoo communication design, δηλαδή η Αλίκη Κακουλίδου και η Δήμητρα Βασιλάκου.

Πόσα μπορείς να καταλάβεις από έναν άνθρωπο ακούγοντας απλώς μια τυχαία φράση του; Πόσα είσαι έτοιμος να επινοήσεις ή να φανταστείς;

Η σειρά σκίτσων «Συνεντεύξεις Με Ανύπαρκτους Ανθρώπους» παρουσιάζει γυναίκες και άντρες που ενδεχομένως όντως υπάρχουν –αν και μάλλον όχι-, τη στιγμή ακριβώς που ξεστομίζουν κάτι: κάτι απλό/ ανοίκειο/ στερούμενο νοήματος/ μεγαλεπήβολο/ δακρύβρεχτο/ μπερδεμένο/ ευφυές, κάτι βαθιά εξομολογητικό ή αφόρητα επιφανειακό –μια φράση (ή και παραπάνω) που είναι είτε τυχαία είτε απόλυτα καθοριστική για την περσόνα τους.

Επηρεασμένος από την Pop Art του Roy Liechtenstein, τα κόμικς και την κουλτούρα των Memes, αυτός ο συνδυασμός σκίτσου και λόγου, επιθυμεί να βάλει και τον ίδιο τον θεατή στο παιχνίδι της επινόησης μιας ιστορίας, να τον οδηγήσει στο εσωτερικό μικρών, σουρεαλιστικών κόσμων, που δεν μοιάζουν απαραίτητα με αυτόν που απλώνεται γύρω μας.

Με απλές γραμμές, συχνά χωρίς χρώμα, και με φράσεις που συνταιριάζουν το παράλογο με το ιλαροτραγικά οικείο, το απόκοσμο με το οδυνηρά κοντινό, τα συγκεκριμένα έργα του Γιώργου Δρόσου καλούν τον θεατή να συμμετάσχει, να συμπράξει, να επινοήσει καινούριες ιστορίες, καινούριους κόσμους μαζί με τους «ανύπαρκτους» αυτούς ανθρώπους.

Σημειωματάρια

MatchPoint, Αινιάνος 1.

Επίσημα εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή, 7/12
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:30 το πρωί έως και τη 01:00 π.μ.

Η σελίδα της έκθεσης στο facebook.

Πότε;

Πέμπτη 6 Δεκ 2018 10:30

Που;

MatchPoint

Αινιάνος 1

Ώρες για τα μελλοντικά event

7 Δεκέμβριος 2018 10:30 π.μ.8 Δεκέμβριος 2018 10:30 π.μ.9 Δεκέμβριος 2018 10:30 π.μ.10 Δεκέμβριος 2018 10:30 π.μ.

X