Η κυβέρνηση εμμένει στην εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του συλλόγου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Ο διοικητής της 1ης Υγειονομίκής Περιφέρειας, κ. Στάθης, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, απέστειλε χθες, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, έγγραφο, με το οποίο ισχυρίζεται ότι η μη ανανέωση της σύμβασης του Κώστα Καταραχιά δεν γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους αλλά για «υπηρεσιακούς», επειδή υπάρχει… πλεόνασμα Ακτινολόγων στο εν λόγω νοσοκομείο.

Η περιπέτεια για τον Κώστα Καταραχιά, ακτινολόγο – απεικονιστή, ξεκίνησε μετά την απόφασή του σωματείου να καταγγείλει δημόσια στις αρχές Δεκεμβρίου τη διενέργεια ΕΔΕ σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών που νόσησαν από κορωνοϊό, τη στιγμή που στον “Άγιο Σάββα” δεν είχαν ληφθεί ποτέ τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που ζητούσε επίμονα το προσωπικό. Σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 10/2 στην 1η ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα επέστρεψαν ως απαράδεκτο το έγγραφο που έλαβε ο ακτινολόγος συνάδελφός τους και πρόεδρος του σωματείου τους.

Το χαρακτηρίζουν μνημείο αισχρότητας και ακραία προσβολή προς τους υγειονομικούς και την κοινωνία που βλέπει εν μέσω lockdown και πανδημίας να εκδιώχνεται γιατρός από το τραγικά υποστελεχωμένο ΕΣΥ. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνέλευση από τον Σύλλογο των εργαζόμενων στον “Άγιο Σάββα” καθώς και έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μόνο για αυτό το θέμα, ώστε οι υγειονομικοί να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια