Η πινακίδα είχε ξανακατέβει τον Οκτώβριο

Η πινακίδα με το drag όνομά του δολοφονημένου ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου «Οδός Zackie Oh», η οποία είχε αναρτηθεί στην οδό Γλάδστωνος αφαιρέθηκε, για άλλη μια φορά την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου από αγνώστους.

Υπενθυμίζεται πως η πινακίδα είχε τοποθετηθεί συμβολικά από μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώθηκε ένα έτος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Την είδηση δημοσίευσε η ομάδα Justice For Zak/Zackie.

«Σήμερα αφαιρέθηκε η πινακίδα της Zackie από τη Γλάδστωνος.
Το αίμα της δεν μπορείτε να το σβήσετε δολοφόνοι. Εμείς πάντα θα επιστρέφουμε εκεί για να σας το υπενθυμίζουμε».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X