Τον άγριο ξυλοδαρμό των αντιφασιστών-τριών αποδεικνύει φωτογραφία ενός από 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη το βράδυ οι 51 διαδηλωτές που έσβηναν φασιστικά συνθήματα στην περιοχή δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με αποτέλεσμα των τραυματισμό είκοσι εξ αυτών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πέντε είναι χτυπημένοι βαριά και δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όλοι βρίσκονται κατηγορούμενοι με σωρεία κατηγοριών μια εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος.

Οι φωτογραφίες προκαλούν, εκτός απο το προφανές σοκ, ερωτήματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, μέσω της επίσημης ανακοίνωσή της, ότι οι άνδρες της ήταν αυτοί που δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές, αν συνυπολογίσει κανείς ότι στην αναφορά της επικαλείται τον τραυματισμό μόνο ενός αστυνομικού με «αναφερόμενη κάκωση δακτύλου» στον οποίο συστήθηκε παγοθεραπεία…

Πηγή: Alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια