Ίσως περισσότερο κι από την ίδια την ταινία, το soundtrack του “Singles” του Cameron Crowe έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να γίνει ευρύτερα γνωστή η σκηνή του Seattle. Ο δίσκος κυκλοφόρησε σαν σήμερα, πριν από 29 χρόνια, και περιέχει αρκετές από τις μπάντες που συνδέθηκαν άμεσα ή έμμεσα με τη μεγαλούπολη των βορειοδυτικών ΗΠΑ και τον ήχο του grunge (Soundgarden, Pearl Jam, Smashing Pumpkins κ.ά.).

 

 

Στην ταινία και το αντίστοιχο soundtrack ακούστηκε για πρώτη φορά και ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της σκηνής του Seattle: το “Would?” των Alice In Chains. Γραμμένο από τον κιθαρίστα και βοκαλίστα Jerry Cantrell, το κομμάτι αναφέρεται στον Andrew Wood. O Wood υπήρξε αρχηγός των Mother Love Bone, ενός συγκροτήματος βραχύβιου μεν, το οποίο όμως είχε στις τάξεις του μετέπειτα μέλη των Pearl Jam (Jeff Ament και Stone Gossard). Ο Wood έφυγε από τη ζωή τo 1990, λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτου της μπάντας. Ο Cantrell, προσωπικός φίλος του Wood, έγραψε το κομμάτι στη μνήμη του τραγουδιστή.

 

 

Οι Mother Love Bone μετεξελίχθηκαν σε Temple of the Dog, ένα επίσης βραχύβιο συγκρότημα, με μέλη τους Ament και Gossard, τον μετέπειτα drummer των Pearl Jam και Soundgarden, Matt Cameron, τον Mike McCready (επίσης κατοπινό μέλος των Pearl Jam), καθώς και τους τραγουδιστές Chris Cornell και Eddie Vedder. Τόσο τα δύο αυτά συγκροτήματα όσο και το “Would?” δείχνουν πόσο βαθιά υπήρξε η επιρροή του Andrew Wood στη σκηνή του grunge. Το εν λόγω κομμάτι συμπεριλήφθηκε αργότερα και στο δεύτερο άλμπουμ των Alice In Chains, “Dirt”.

 

Κάθε μέρα, ένα τραγούδι και μια ιστορία στο 3pointmagazine.gr

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1980 και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελληνική Ασφυξία» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), υπό το ψευδώνυμο Ηλίας Νίσαρης. Κείμενά του, είτε με το πραγματικό του όνομα είτε με το ψευδώνυμο, έχουν δημοσιευτεί επίσης σε διάφορα περιοδικά του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου (3pointmagazine.gr, να ένα μήλο, Metropolis Free Press, Fractal Press, thecricket.gr, mixtape.gr, bibliotheque.gr, To Παράθυρο, Ποιητική, HUMBA! κ.ά.) Διατηρεί το blog www.eliasnisaris.blogspot.gr , ενώ κάθε Δευτέρα, από τις 12 έως τις δύο το μεσημέρι, παρουσιάζει την εκπομπή Wax Trash στον ιντερνετικό σταθμό www.indiegroundradio.com. Το βιβλίο του με τίτλο “Το Ορφανό Αριστούργημα”, υπό το πραγματικό του όνομα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος.

Related Posts