Η αλληλεγγύη και η επιστήμη είναι οι φωτεινοί φάροι της προόδου της ανθρωπότητας.

Όποιος δεν το κατάλαβε από την πανδημία, ας δει τη… μικρογραφία.

Τη στιγμή της σοκαριστικής κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν και του τι ακολούθησε. Την άμεση προστατευτική αντίδραση όλων των ανθρώπων γύρω του, συμπαικτών, αντιπάλων και φιλάθλων, που δημιούργησαν το χώρο για να φτάσει η επιστήμη και να του σώσει τη ζωή.

Η έννοια της ομάδας, της συλλογικής συνείδησης, της αλληλεγγύης, της αγάπης κέρδισε μία ακόμα μάχη.

Ο Κρίστιαν Έρικσεν είναι ζωντανός.

Οι γιατροί, που μέσα στην πανδημία κράτησαν όρθια την ανθρωπότητα, έκαναν ένα ακόμα από τα “θαύματα” που κάνουν καθημερινά σε ιατρεία και νοσοκομεία.

Να συμπεριφερόμαστε, λοιπόν, σαν την Εθνική Δανίας, να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας και να ανοίγουμε το δρόμο στην επιστήμη.

Μόνο έτσι συνεχίζεται το… ματς. Όπως στην Κοπεγχάγη. Η ζωή νίκησε, η επιστήμη νίκησε, η αγάπη νίκησε. Ο αγώνας συνεχίστηκε…

Έτσι συνεχίζουμε όλοι, αν και γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλες μεγάλες δυσκολίες.

Τουλάχιστον ας μη βάζουμε τρικλοποδιές στους “διασώστες” μας. Τα εμβόλια, οι χημειοθεραπείες, οι απινιδωτές, δεν αλλοιώνουν το dna μας, σώζουν ζωές!

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε πρώτα στο reporter.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια