“η ΚΑΡΔΙΑ ενός ΣΚΥΛΟΥ” Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ

Το έργο “Η καρδιά ενός σκύλου”
Θεατρική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος
του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Από τον Απρίλιο στο Θέατρο Altera Pars.

Μόσχα 1924. Η γιατρός Α.Φ. Πρεομπραζένσκαγια, επιχειρεί ένα επικίνδυνο ιατρικό πείραμα. Μεταμοσχεύει στον αδέσποτο σκύλο Σάρικ την υπόφυση ενός νεαρού άντρα, με την φιλοδοξία να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο ανθρώπου. Ο σκύλος όμως, μετατρέπεται σε ένα ανεπίδεκτο και ανυπόφορο ον, που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση της δημιουργού του.

Μέσα από ακραίες καταστάσεις, οι ήρωες παλινδρομούν ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό, αμφισβητούν εξουσία και κοινωνικούς θεσμούς, δοκιμάζουν τα όρια της επιστήμης και της ίδιας της φύσης.

Ποιες όμως είναι οι ανοχές αυτών των ορίων;
Και πόσο τελικά διαφέρουν από εποχή σε εποχή;

Η παράσταση διατηρεί το αυθεντικό κλίμα της μετα-επαναστατικής Ρωσίας και αποτυπώνει τις κοινωνικό-πολιτικές συγκρούσεις, προβάλλοντας παράλληλα τον ψυχισμό των πρωταγωνιστών της εποχής και τη διαχρονικότητα των συμβόλων, των συνθηκών, των αξιών…

«Ο Μπουλγκάκοφ, δεν ήταν σε θέση να ξέρει τι θα συνέβαινε στη χώρα του και στο παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα. Γνώριζε όμως να μας προειδοποιήσει για τον επερχόμενο κίνδυνο, που εγκυμονούσε την άποψη και τη θέση, πως η επανάσταση και οι κοινωνικές αλλαγές, μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα, ακόμα και τα χαμηλά, βρώμικα, σχεδόν αρχέγονα ένστικτα των ανθρώπων…»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης
Φωτισμοί: Νύσος Βασιλόπουλος
Σκηνικά-κουστούμια: Ζωή Αρβανίτη, Ηλιάνα Νάτσου
Κινησιολογία: Μαρία Καραγεώργου

Στο πιάνο ο Οδυσσέας Κουμάτος

ΔΙΑΝΟΜΗ
Μίνα Χειμώνα
Παύλος Εμμανουηλίδης
Δημήτρης Δημητρόπουλος
Ειρήνη Σταματίου
Βασίλης Χατζηδημητράκης
Σελήνα Διαμαντοπούλου
Υρώ Μακρή

Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Σταματίου
Βοηθός σκηνογράφων: Ειρήνη Μαντινάου

Φωτογράφηση: Σταυρούλα Παναγοπούλου

afissa-i kardia enos skylou

ΑΠΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ: 21.00 – ΚΥΡΙΑΚΗ: 19.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ: 15€ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 10€
ΑΝΕΡΓΟΙ/ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ/ΑΜΕΑ/ΟΜΑΔΙΚΑ: 8€

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90΄

ALTERA PARS
ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 123 – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ – 210 3410011
e-mail: altera_pars@yahoo.gr

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια