Σε αναδίπλωση μετά το σάλο που προκλήθηκε και τις ανακοινώσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσον αφορά στο μάντρωμα των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ με τον αποκλεισμό τους από το ρεπορτάζ.

Με νέα ανακοίνωση, υποστηρίζει ότι οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν και μόνο εάν το επιθυμούν θα μπορούν να πηγαίνουν στο χώρο που εκ των προτέρων θα έχει οριοθετηθεί προκειμένου να προστατευθούν.

Όσον αφορά τον  αξιωματικό σύνδεσμο για τους δημοσιογράφους – φωτορεπόρτερ υποστήριξε ότι ορίζεται  ώστε, «οποιαδήποτε στιγμή αισθανθούν ότι διατρέχουν κίνδυνο ή εάν υπάρχει απειλή ή τραυματισμός, να μπορούν να απευθυνθούν σε αυτόν και να ζητήσουν βοήθεια».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια