Σε ένα ντροπιαστικό ατόπημα προβαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ανακοίνωση στην οποία προσπαθεί να απαντήσει στην κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις άγριες σκηνές αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωση το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιχειρεί να βγάλει… ψέμματα και fake news τα όσα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα μέσω εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο από τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων μετά το τέλος της πορείας μνήμης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όχι μόνο ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ακραία καταστολή, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς συγχαίρει τη βίαιη στάση των ΜΑΤ αναφέροντας ότι «αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος».

Το υπουργείο, ακόμη, υποστηρίζει ότι «οι άντρες των ΜΑΤ δεν “εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας”, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν».

(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
(EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Η ανακοίνωση, βέβαια, δεν απαντά στις πάρα πολλές καταγγελίες που έχουν γίνει για «τυφλές» προσαγωγές και αναίτια βία, ενώ σφυρίζει αδιάφορα για τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και δείχνουν βίαιη ακινητοποίηση νεαρών που δεν κρατούν μολότοφ, ούτε πέτρες στα χέρια».

Δικαιολογεί τον υπερβάλλοντα ζήλο των ΜΑΤ κάνοντας λόγο για «δύσκολες συνθήκες οδομαχίας» και καταλήγει με τον γνωστό τρόπο ότι… υπάρχουν οι απαραίτητες θεσμοποιημένες διαδικασίες για να ελεγχθεί η νομιμότητα τυχόν υπερβάσεων.

*Αλιευμένο από την efsyn

Διαβάστε ακόμη:

Αμφισβητεί τα ξεγυμνώματα της ΕΛ.ΑΣ ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος