Σύμφωνα με την καταγγελία που έλαβε ο ιστότοπος katiousa.gr, την Παρασκευή  το βράδυ λίγο μετά τις 8, η αστυνομία καταδίωξε έναν μετανάστη από την πλατεία Εξαρχείων κατά μήκος του πεζόδρομου της Βαλτετσίου. Αυτός κατέφυγε στο ταχυφαγείο “Τα Άγραφα”, στη γωνία με την Μπενάκη, όπου μπήκαν και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., τον έπιασαν, τον χτύπησαν δυνατά με τα κλομπ τους και στη συνέχεια του έκαναν κεφαλοκλείδωμα ώσπου λιποθύμησε, για να αρχίσουν να τον σέρνουν αναίσθητο και ανυπεράσπιστο στο πάτωμα.

Τα βίντεο που ακολουθούν δεν περιλαμβάνουν τις πιο σκληρές στιγμές βίας, παρόλα αυτά είναι ενδεικτικά για την πρακτική που ακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ. σε αυτές τις περιπτώσεις. Ενώ όπως μας μετέφεραν, υπάρχουν και άλλοι περαστικοί που κατέγραψαν ολόκληρη τη σκηνή, μαζί με το κεφαλοκλείδωμα στον μετανάστη, που ήταν εξουδετερωμένος στο έδαφος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Όπως καταγγέλλουν οι αυτόπτες μάρτυρες, μόλις οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι μαγνητοσκοπούνταν, προσπάθησαν να αποσπάσουν από τους κατόχους τους τα κινητά που είχαν καταγράψει τη σκηνή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια