Δεν ξέρω πόσοι θα απάνταγαν στην ερώτηση «πες έναν κορυφαίο Αμερικανό τραγουδιστή της δεκαετίας του ‘60» με ένα άλλο όνομα από αυτό του Frank Sinatra. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Frank Sinatra, αν και κορυφαίος, δεν ήταν ο μόνος.

Ο Andy Williams υπήρξε κι αυτός μια από τις πιο χρυσές και χαρακτηριστικότερες φωνές της Αμερικής του ’60, μια φωνή που ο Αμερικανός Πρόεδρος Ronald Reagan είχε χαρακτηρίσει γεμάτος ενθουσιασμό ως «εθνικό θησαυρό». Μάλιστα σε κάποια στιγμή της καριέρας του είχε περισσότερους χρυσούς δίσκους από ό,τι ο Sinatra, ο Presley ή ο Mathis.

Όλα ξεκίνησαν το 1938, όταν ο Andy μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του Bob, Don και Dick Williams σχημάτισαν τους Williams Brothers. Το συγκρότημα είχε επιτυχία στα ραδιόφωνα των Μεσοδυτικών πολιτειών, είχαν τραγουδήσει με τον Bing Crosby στον δίσκο του «Swinging on a Star», ενώ από το 1947-1951 τραγουδούσαν στο κλαμπ του κωμικού Kay Thompson.

Ευτυχώς για την μουσική το οικογενειακό συγκρότημα διαλύθηκε το 1952 και ο Andy ακολούθησε σόλο καριέρα. Τα πρώτα χιτ σινγκλάκια ήταν το “Canadian Sunset”, το “Butterfly” και το “The Hawaiian Wedding Song.” Αργότερα άλλαξε εταιρεία και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Ως το 1973 θα ηχογραφήσει δεκάδες κομμάτια και θα κυκλοφορήσει περισσότερους από 17 χρυσούς δίσκους και 4 πλατινένιους ενώ θα φτάσει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις. Θα κερδίσει ένα Όσκαρ και θα υπογράψει μάλιστα με την Columbia Records ένα από τα μεγαλύτερα δισκογραφικά συμβόλαια στην ιστορία της μουσικής.

O Andy Williams με την εκστατική, βαθιά, καθαρή, ρομαντική φωνή εισέβαλλε σε κάθε σπίτι σε Αμερική και Βρετανία και έγινε, αυτό που κάποιοι θα του προσάψουν ως αρνητικό, «easy listening». Ο ίδιος δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ήταν mainstream και ότι τα τραγούδια του ήταν απλές μελωδίες που όλοι άκουγαν, αλλά εκείνη την εποχή όπως είχε δηλώσει αυτά άκουγαν οι νέοι και η μουσική του ήταν η μουσική της εποχής του.

Η ερμηνεία που στιγμάτισε την καριέρα του Andy Williams ήταν αυτή του τραγουδιού «Moon River», soundtrack της ταινίας του 1961 “Breakfast at Tiffany’s”. Όσοι και αν τραγούδησαν μετέπειτα τον απόλυτο ύμνο του αμερικανικού κινηματογράφου δεν μπόρεσαν να το αποδώσουν όπως εκείνος. Άλλωστε η μοναδική ερμηνεία του ήταν κι αυτή που του χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο για το καλύτερο τραγούδι σε ταινία.

Μερικές από τις επιτυχίες του επίσης:

1.Can’t get used to losing you

2. Solitaire

3. Love story

4. Happy Heart

Ενώ στιγμάτισε ανεξίτηλα και τα Χριστούγεννά μας, με το άλμπουμ «The Andy Williams Christmas Album» του 1963 και το «Merry Christmas» του 1965. Χριστούγεννα χωρίς τραγούδι του δεν υπάρχουν, τέλος. Παράδειγμα αυτό:

Ο Williams τραγουδούσε μέχρι και τα 80 του χρόνια σε κάποιες σπάνιες εμφανίσεις. Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2012, και στα 82 του χρόνια, έφυγε νικημένος από την επάρατη νόσο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]