Τον “τίτλο” του καλύτερου φωτορεπορτάζ χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα στην Anja Niedringhaus ο Guardian.

H 48χρονη Γερμανίδα φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, όπου κάλυπτε με τον φακό της τις προεδρικές εκλογές. Αξιωματικός της αστυνομίας πλησίασε το αυτοκίνητο όπου βρισκόταν η Anja και η Kathy Gannon, Καναδή συνάδελφός της. Άνοιξε πυρ με ένα καλάσνικοφ, φωνάζοντας “Αλάχου Ακμπάρ” (ο θεός είναι μεγάλος).

Η Anja Niedringhaus υπήρξε η μοναδική γυναίκα της ομάδας των 11 φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Associated Press, που το 2005 είχαν βραβευτεί με βραβείο Pulitzer, για την κάλυψη του πολέμου στο Ιράκ.

Την ίδια χρονιά έλαβε το βραβείο του Θάρρους στην Δημοσιογραφία του Διεθνούς Ιδρύματος Γυναικών για τα Media.

Το 3pointmagazine.gr ξανακοιτά μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Αφγανιστάν:

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

 

foto6

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια