Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται την αποσυμφόρηση των φυλακών, εκτός κι αν αφορά πλούσιους πρώην υπουργούς όπως ο Γιάννος Παπαντωνίου, την ώρα που αρνείται την αποσυμφόρηση των προσφυγικών καμπ, όπου στο ένα μετά το άλλο εμφανίζονται κρούσματα κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βγαίνει και προτρέπει ανοιχτά τους πιστούς να παρανομήσουν ώστε να πάνε Εκκλησία, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε κωδικό εξόδου για μετακίνηση.

Σε ερώτηση που του έγινε σήμερα για την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που προβλέπει άνοιγμα των εκκλησιών από 1 έως 5 τη Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα, σχολίασε ότι ναι μεν θα εξεταστούν διάφορα ζητήματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, ωστόσο υπενθύμισε ότι “μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του.”

Ολόκληρη η δήλωσή του

“Η εκκλησία έχει δείξει μια πάρα πολύ υπεύθυνη στάση όλο αυτό το διάστημα. Η διαρκής Ιερά Σύνδοος έχει αναλάβει σκληρές δύσκολες αποφάσεις και η συνεργασία με την πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο.Και για το Πάσχα είμαστε σε επικοινωνία ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή διευθέτηση, ιδίως τις ημέρες κορύφωσης που είναι από τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά. όσον αφορά το ωράριο εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει κανένας συνωστισμός, υπενθυμίζοντας βέβαια πάντα ότι δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση σε εκκλησίας, αλλά παρεπιπτόντως μπορεί κάποιος όταν κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για τους άλλους λόγους που δικαιολογεί αυτή την έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία, περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του. Αυτό που θα φροντίσουμε είναι να μην υπάρξει συνωστισμός σε συνεργασία με την εκκλησία πάντα λέγοντας ότι αυτό τι διάστημα μένουμε στο σπίτι, δεν πηγαίνουμε στις εκκλησιές μας και φροντίζουμε ν’ ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια