Η εγγονή του δικτάτορα απαίτησε να διωχθούν ποινικά οι οπαδοί της Σέλτικ για το πανό με τον κρεμασμένο Μουσολίνι, και αυτοί της απάντησαν στη γλώσσα της

Την περασμένη Πέμπτη έγινε η αρχή με τα αντιφασιστικά πανό και την προτροπή προς τους φασίστες οπαδούς της Λάτσιο (αυτούς που ακόμα και η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου αποκήρυξε, γιατί “φέρνουν τον Χίτλερ μες στην ομάδα”) να ακολουθήσουν τον ηγέτη τους, πλάι σε μια εικόνα που έδειχνε τον φασίστα Μουσολίνι, κρεμασμένο ανάποδα, στην πόλη του Μιλάνο.

Αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των Ιταλών φασιστών και της οικογένειας του Μουσολίνι. Η εγγονή του δικτάτορα, Αλεσάντρα Μουσολίνι, που είναι μέλος του δεξιού κόμματος “Forza Italia”, είπε ότι οι οπαδοί της Σέλτικ θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά, με την κατηγορία της προτροπής σε πράξεις βίας, ενώ πρότεινε τη θεσμοθέτηση ενός νόμου ενάντια στην… “Ντουτσε-φοβία”, που είναι προφανώς μια δική της πατέντα ως όρος.

Οι οπαδοί της Σέλτικ απάντησαν λακωνικά, στη δική της γλώσσα, τα Ιταλικά. Και έτσι το πανό που έλεγε ” Βαφανκούλο Λάτσιο”, έγινε αυτή τη φορά “Βαφανκούλο Αλεσάντρα”, που πιθανότατα δε χρειάζεται μετάφραση.

*Από την Κατιούσα

Διάβασε ακόμη:

Follow your leader: Το πανό της Σέλτικ που «έτσουξε» τους οπαδούς της Λάτσιο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X