Η αρχαιολόγος, συνδικαλίστρια και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα και ο καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, πρώην πρύτανης ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό αντιδρούν έντονα με δηλώσεις τους κατά της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) να αποσπαστούν οι αρχαιότητες από το σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Η κ.Κουτσούμπα σημειώνει “το ότι ο μόνος πολιτικός μηχανικός του ΚΑΣ ψήφισε κατά της απόσπασης και υπέρ της κατά χώραν, είναι ένα καμπανάκι για εκείνους τους αρχαιολόγους που επέλεξαν να πειστούν απο τα παιδαριώδη ψέματα της Αττικό Μετρό”. Ενώ ο κ.Μυλόπουλος αναφέρει πως “όλα έγιναν για να εκπληρωθεί η πρωθυπουργική “προφητεία” από βήματος ΔΕΘ. Κάποιοι τελικά θα μείνουν στην ιστορία ως σύγχρονοι Έλγιν!”.

Οι δηλώσεις

Δέσποινα Κουτσούμπα

Παρακολουθήσαμε μια διαδικασία παρωδία, ένα θέατρο παραλόγου. Για την ακρίβεια, το ΚΑΣ δέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει μια λογική, η οποια να ισχύει μόνο στους 4 τοίχους της αίθουσας της συνεδρίασης. Αυτά που ειπώθηκαν δεν χωράνε στο μυαλό μου ακόμη.

Μόνο περηφάνεια για τους συναδέλφους και συναδέλφισσες της ΕΦΑΠΟΘ, της ΔΒΜΑ, της ΔΑΑΜ και τη ΓΔΑΠΚ που στάθηκαν στο ύψος τους μέσα σε αυτό το άρρωστα αυταρχικό κλίμα.

Το ότι ο μόνος πολιτικός μηχανικός του ΚΑΣ ψήφισε κατά της απόσπασης και υπέρ της κατά χώραν, είναι ένα καμπανάκι για εκείνους τους αρχαιολόγους (δυστυχώς και της Υπηρεσίας) που επέλεξαν να πειστούν απο τα παιδαριώδη ψέματα της Αττικό Μετρό. Να θυμούνται όμως όλοι ότι τα αρχαία εκδικούνται. Και ειδικά αυτά τα αρχαία δεν θα φύγουν ποτέ από τη θέση τους. Βουρ για το επόμενο βήμα…
Τα υπόλοιπα αναλυτικά όταν ξεκουραστούμε λίγο.

ΥΓ. Εδώ δεν κωλώνουν να ξυλοφορτώνουν ανθρώπους μες στα σπίτια τους, θα κώλωναν να επιβάλλουν αποφάσεις στο ΚΑΣ; Όλα συνδέονται.

Παρακολουθήσαμε μια διαδικασία παρωδία, ένα θέατρο παραλόγου. Για την ακριβεια, το ΚΑΣ δεχτηκε οτι μπορει να υπαρχει μια…

Gepostet von Δέσποινα Κουτσούμπα am Mittwoch, 18. Dezember 2019

Γιάννης Μυλόπουλος

Η απόφαση του ΚΑΣ να αποσπαστούν τα αρχαία της Βενιζέλου, ήταν μια προειλημμένη απόφαση, από ανθρώπους σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όλα έγιναν για να εκπληρωθεί η πρωθυπουργική “προφητεία” από βήματος ΔΕΘ. Κάποιοι τελικά θα μείνουν στην ιστορία ως σύγχρονοι Έλγιν!

Εύγε στη γενναία αρχαιολόγο Τζένη Βελένη! Εκπροσώπησε επάξια και τους αρχαιολόγους και την επιστημονική κοινότητα και τη Θεσσαλονίκη. Εύγε στα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού που δεν έσκυψαν το κεφάλι και έκαναν αρνητική εισήγηση στο ΚΑΣ. Η ιστορία και ο πολιτισμός εκδικούνται. Η αλήθεια μια μέρα θα λάμψει, τα ψέματα που ειπώθηκαν θα αποκαλυφθούν και το δίκιο θα αποκατασταθεί. Το Βυζαντινό Σταυροδρόμι, η “Ελληνική Πομπηία”, άντεξε στη θέση της πολλούς αιώνες. Θα αντέξει και τώρα. Ο πόλεμος δεν τελείωσε. Χάθηκε μόνο μια μάχη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X