Αντιδράσεις προκάλεσε το έπαθλο του ριάλιτι παιχνιδιού του ΣΚΑΙ «Survivor 4». Ειδικότερα, η παραγωγή πρόσφερε μία εκδρομή στο Πάρκο Δελφινιών και επέλεξε να εκθέσει σε κοινή θέα ως αντικείμενα διασκέδασης ζώα που ζουν αιχμάλωτα προς τέρψη των νικητών έφερε την αντίδραση πολλών.

Οι παίκτες του Survivor που είχαν νωρίτερα κερδίσει το αγώνισμα, κολύμπησαν με τα δελφίνια, ενώ αρκετοί τα έπιαναν και χόρευαν, χωρίς να επιδεικνύουν την παραμικρή ευαισθησία για ζώα που στερούνται την ελευθερία της θάλασσας και χρησιμοποιούνται ως μέσα αναψυχής.

«Ντροπή που ακόμα υπάρχουν τέτοια κέντρα εκμετάλλευσης θαλάσσιας ζωής και που υπάρχουν εκπομπές και κανάλια, τα οποία στηρίζουν αυτά τα κέντρα» έγραψε ένας χρήστης, με έναν άλλον να συμπληρώνει: «Τα δελφίνια είναι από τα πιο έξυπνα θηλαστικά και φτάσατε στο σημείο να τα γελοιοποιεί ο κάθε μαϊντανός. Αν θέλατε να γελάσετε ας πηγαίνατε σε τσίρκο με τους κλόουν».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια