Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για την επίπτωση των εξώσεων στον κοινωνικό ιστό, αλλά και τη δημόσια υγεία

Το φάσμα της έξωσης, την ώρα που η πανδημία σε μια σειρά πολιτείες, ιδιαίτερα στο νότο και την Καλιφόρνια, καλά κρατεί, καλούνται να αντιμετωπίσουν 28 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ, καθώς ένα μετά το άλλο λήγουν οι απαγορεύσεις έξωσης που είχαν επιβληθεί για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό. Τα μέτρα προστασίας των ενοικιαστών είχαν επιβληθεί σε πολλές πολιτείες το Μάρτιο, προκειμένου να διευκολύνουν τους κατά κανόνα οικονομικά αδύναμους ενοίκους να αντεπεξέλθουν, καθώς πολλοί εξ αυτών έχασαν τη δουλειά τους συνεπεία των λοκντάουν. Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας ωστόσο δε σημαίνει πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει στη θέση εργασίας τους, είτε επειδή η επιχείρησή τους έκλεισε οριστικά, είτε επειδή ανήκει σε κλάδο που παραμένει κλειστός, ενώ κι αν ακόμα έχει ανοίξει, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων όπως προ πανδημίας.

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για την επίπτωση των εξώσεων στον κοινωνικό ιστό, αλλά και τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με την Έμιλι Μπέντερ, από το Εργαστήριο Εξώσεων του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, τους ερχόμενους μήνες 28 εκ. άνθρωποι θα μπορούσαν να βρεθούν στους δρόμους. Ήδη σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, όπως το Χιούστον (επίκεντρο του κορονοϊού στο Τέξας), το Τσιντσινάτι, το Κλίβλαντ και τον Σεν Λούις οι απαγορεύσεις για εξώσεις έχουν αρθεί.

Όλα αυτά τη στιγμή που στις ΗΠΑ καταγράφονται 4.312.288 κρούσματα και 149.340 θάνατοι από την πανδημία, με το επίκεντρο να βρίσκεται στη Φλόριντα, το Τέξας και την Αριζόνα.

Κατιούσα

 

Διαβάστε επίσης:

Μπαίνουμε σε εποχή πανδημιών – θα τελειώσει μόνο αν προστατέψουμε τα τροπικά δάση

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια