Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πραγματοπoίησαν εκατοντάδες διαδηλωτές στην Πλατεία Βικτωρίας, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΟΡΜΑ, αναρχικές πρωτοβουλίες, ΝΑΡ και η ΚΕΕΡΦΑ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έδιωξαν τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους από την πλατεία για να πάρουν τη θέση τους οι φασίστες ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε αναίτια επίθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ σε διαδηλωτές που επέστρεφαν από την αντιφασιστική πορεία στην πλ. Βικτωρίας, κάποιοι κλείστηκαν στην ΑΣΟΕΕ. Πάνω από 100 εγκλωβισμένοι στην ΑΣΟΕΕ

“Πόλεμο στον πόλεμο της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του εθνικισμού, για αλληλεγγύη, διεθνισμό, εξέγερση” είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό που κρατούσαν οι αλληλέγγυοι

Αστυνομία σε κάθε γωνιά των Εξαρχείων πριν τη συγκέντρωση

«Ερχόμενες/οι στη προσυγκέντρωση μας για τη συμμετοχή μας στη Ούτε να το σκέφτονται. Αντιρατσιστικη/Αντιφασιστικη Συγκέντρωση στη Πλατεία Βικτώριας, είδαμε εκτεταμμένη παρουσία της αστυνομίας (με ΟΠΚΕ και ομάδες ΔΡΑΣΗ) κυκλικά του Στεκιού» αναφέρει το Στέκι Μεταναστών σε ανάρτησή του λίγο πριν τις 5 μ.μ., επισημαίνοντας: «Οι δυνάμεις αυτές, βρισκομένες κατά μήκος της διαδρομής προσέλευσης του κόσμου προς το στέκι, έκαναν φανερό το λόγο της “επισκεψής” τους, σταματώντας και ρωτώντας κόσμο που έρχοταν προς τη Τσαμαδού, που πάμε και γιατί». «Πορευόμαστε προς τη Πλατεία Βικτώριας, γνωρίζοντας ότι και εκεί περιμένουν κλούβες και αστυνομία. Αλλά και ότι εκεί μας οδηγεί ο δρόμος και το δίκιο της αλληλεγγύης. Τα πολιτικά και κοινωνικά μας δικαιωμάτα είναι αδιαπραγμάτευτα!», τονίζει το Στέκι Μεταναστών δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια