Αντισεξιστική – αντικατασταλτική παρέμβαση στο Σύνταγμα πραγματοποίησε σήμερα η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή, μοιράζοντας τρικάκια και πετώντας εσώρουχα που γράφουν ACAB στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εσώρουχα σαν αυτά που έβγαλαν και τράβηξαν οι ανθρωποφύλακες του Χρυσοχοιδη όλες τις προηγούμενες μέρες για να διαπομπεύσουν τα αδέρφια μας, αναβαθμίζοντας τη σεξουαλική βία στο εγχειρίδιο βασανισμού της αστυνομίας».

Η ανακοίνωση της φεμινιστικής συλλογικότητας Καμία Ανοχή:

Η μπατσίλα ξεγυμνώνει Η οργή μας δυναμώνει!

Τη στιγμή που το κράτος προσπαθεί να θεμελιώσει ένα γενικευμένο καθεστώς φόβου πάνω στα παραβιασμένα μας σώματα, φιλοτεχνεί υποκριτικά τη γιορτινή καταναλωτική του βιτρίνα θυσιάζοντας δέντρα για να κάνει τη μόστρα του ο δήμαρχος. Εμείς δε γιορτάζουμε. Θυμώνουμε για τους εξευτελιστικούς ελέγχους, για τις σεξιστικές – ομοφοβικές επιθέσεις των μπάτσων σε θηλυκότητες και ΛΟΑΤΚΙ+ υποκείμενα, για τους εικονικούς βιασμούς σε αγωνιστές του κινήματος, για τα ξεγυμνώματα και τους ξυλοδαρμούς φοιτητ(ρι)ών, για το βασανισμό της ανάπηρης αδερφής μας έξω από το ΑΤ Ομόνοιας, για τις εφόδους της Αστυνομίας στις ταράτσες και την ταπείνωση ατόμων με δέσιμο και κουκούλες, για τις εκκενώσεις αυτοοργανωμένων δομών και τα τελεσίγραφα του τρόμου.

Γι’ αυτό σήμερα κάναμε αντισεξιστική – αντικατασταλτική παρέμβαση στο Σύνταγμα, μοιράζοντας τρικάκια και πετώντας εσώρουχα που γράφουν ACAB στο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα. Εσώρουχα σαν αυτά που έβγαλαν και τράβηξαν οι ανθρωποφύλακες του Χρυσοχοιδη όλες τις προηγούμενες μέρες για να διαπομπεύσουν τα αδερφια μας, αναβαθμίζοντας τη σεξουαλική βία στο εγχειρίδιο βασανισμού της αστυνομίας.

Στολίσαμε λοιπόν κι εμείς το δέντρο με τα βρακιά μας και πάνω τους γράψαμε το σύνθημα που όλες κι όλα μας ενώνει
ACAB 1312
Κι άκου καλά μπάτσε, δήμαρχε κι υπουργέ
Πάντα Φεμινίστρια και Πάντα Αντιφά
Οι δικές μας γιορτές θα ναι οι μέρες που θα κυκλοφορούμε ελεύθερα, οι μέρες που θα έχουμε τσακίσει μια για πάντα την τοξική αρρενωπότητα και την κρατική τρομοκρατία
Κάτω τα χέρια από τα Σώματα μας
Τα Δέντρα, τη Γη και τα Βουνά

Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμιά Ανοχή

*Φωτογραφία εξωφύλλου: Alexandros Katsis

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια