Σαν σήμερα το 1937 ο πρόσφυγας και πυγμάχος του Παναθηναϊκού Αντώνης Χριστοφορίδης ανάγκασε τον Χίτλερ να αποχωρήσει από την κερκίδα

Ο Αντώνης Χριστοφορίδης γεννήθηκε το 1917 στη Μερσίνη της Μικράς Ασίας και έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Σμύρνη. Το 1922 βρέθηκε πρόσφυγας στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του και τις δύο αδελφές του, ενώ ο πατέρας του σκοτώθηκε. Δούλευε από μικρή ηλικία ως υπάλληλος σε ξενοδοχείο, ενώ παράλληλα φοιτούσε σε νυχτερινή σχολή.

Έπειτα από έναν τυχαίο τσακωμό με «νταή» συμμαθητή του που τον προκαλούσε και τον νίκησε, οι υπόλοιποι συμμαθητές του τον προέτρεψαν να γίνει μποξέρ. Μέσα σε ένα εξάμηνο, ο 16χρονος τότε Χριστοφορίδης έγινε πρωτοπυγμάχος, αφού είχε εξαιρετικά προσόντα και έδινε αγώνες στην Αθήνα.

Το 1934 παίρνει τη μεγάλη απόφαση και πάει στο Παρίσι, για να προπονηθεί μαζί με τον διάσημο «δάσκαλο», Πιερ Γκαντόν . Μέσα σε ένα χρόνο όλοι στη γαλλική πρωτεύουσα μιλούσαν για τον “Christo”, όπως τον αποκαλούσαν.

Ο αγώνας του, πάντως, που έμεινε στην ιστορία έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1937, όταν νίκησε τον Γερμανό, Γκούσταβ Έντερ, στο Βερολίνο, μπροστά στον Χίτλερ, ο οποίος έφυγε εκνευρισμένος πριν τελειώσει ο αγώνας.

Το 1938 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης μέσων βαρών και το 1941 παγκόσμιος πρωταθλητής ελαφρών βαρών.

Oλοκλήρωσε την καριέρα του με 53 νίκες (13 με νοκ-άουτ), 15 ήττες και 8 ισοπαλίες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια