Σε μια απαράδεκτη δήλωση που δείχνει, όμως, την αντίληψη περί δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου προχώρησε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη.

Ευθέως δήλωσε, σε συνέντευξή της στο Kontra, ότι απαγορεύεται να διαμαρτύρονται οι πολίτες από τα μπαλκόνια, με αφορμή τις σφοδρές αποδοκιμασίες των κατοίκων της Νέας Σμύρνης στους αστυνομικούς που έκαναν επέλαση στους δρόμους ξυλοκοπώντας και τρομοκρατώντας.

Η Μαρία Σπυράκη άφησε ενεούς τους πάντες, μιλώντας σε ιδιαίτερα έντονο ύφος και βγάζοντας από το μυαλό της νέο νόμο και νέα ήθη στο πλαίσιο της αποθέωσης της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της κυβερνητικής αντίληψης για επικράτηση της καταστολής.

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, φαίνεται ότι όπως και όλη η κυβέρνηση έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την κοινωνική αντίδραση κατά του κυβερνητικού δόγματος της αστυνομικής αυθαιρεσίας με πρόσχημα την πανδημία και δεν μπορεί να χωρέσει το μυαλό τους ότι οι πολίτες στις δημοκρατίες μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους ελεύθερα και δημόσια. Και η αποδοκιμασία είναι όσο κι αν δεν το αντέχει η Μαρία Σπυράκη έκφραση γνώμης.

Αντί συγγνώμης μιλάει για fake news

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ θίχθηκε από το δημοσίευμα του avgi.gr και έσπευσε να το χαρακτηρίσει fake news. Με ανάρτησή της υποστηρίζει ότι απαγορεύεται να εξυβρίζουν οι πολίτες από τα μπαλκόνια τους αστυνομικούς.

 

Πηγή: Alterthess

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια