“Απαλαέντε σημαίνει αυτός που ξεχωρίζει από την μάζα, ξεφεύγει από το πλήθος και τραβάει δική του πορεία. Είναι μια έκφραση που έχει μείνει στην Λευκάδα [Επτάνησα] από παλιά και έχει λατινική-ενετική καταγωγή”.

Οι “Apalaente” δημιουργήθηκαν το 2012, από τον τραγουδιστή τους Βίκτωρα Ρομποτή. Το ύφος που επιλέγει να ερμηνεύει το συγκρότημα έχει αναφορές στην ελληνική ποπ-ροκ και έντεχνη μουσική σκηνή και επιλεγμένους τίτλους από γνωστά τραγούδια διεθνούς ρεπερτορίου, όπως επίσης και δικά τους κομμάτια. Από αρχές του 2013 το συγκρότημα έχει τη σημερινή του σύνθεση και αποτελείται από:Βίκτωρα Ρομποτή και Αλκμήνη Χατζηνάσιου στα φωνητικά, Χρήστος Τσαρούχας στα τύμπανα και τα κρουστά, Νίκος Βαλιανάτος στο μπάσο, Απόστολος Λυμπερόπουλος στη κιθάρα και ο Νάσος Χαμπίπης στα πλήκτρα.

Στα περίπου 2 χρόνια παρουσίας τους στο χώρο, έχουν εμφανιστεί σε πολυάριθμες μουσικές σκηνές-μπαρ, όπως στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, στο Ghost House, στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι, στο Architecture Rock Cafe-Live stage Ζωγράφου, στη Boite, στο Thesis Rock Cafe και άλλα. Έχουν καταφέρει να συσπειρώσουν έναν σεβαστό αριθμό πυρήνα από κόσμο που τους ακολουθεί σε κάθε τους Live συναυλία, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται από εμφάνιση σε εμφάνιση. Υλικό τους από εμφανίσεις μπορείτε να βρείτε στο Youtube (Apalaente Live), όπως και στις σελίδες του Facebook “Apalaente” και “Apalaente Fan Club” που αριθμούν πάνω από 280 ενεργά μέλη.

“Apalaente” σημαίνει, αυτός που ξεχωρίζει από το πλήθος, τραβάει την δική του πορεία, ξεφεύγει από τη μάζα, ο διαφορετικός….

 

Πότε συστάθηκε μπάντα που ακούει στο όνομα Apalaente και ποιοι την αποτελούν;

Oι ΑΠΑΛΑΕΝΤΕ δημιουργήθηκαν το 2012 από τον τραγουδιστή της μπάντας Βίκτωρα Ρομποτή και αποτελείται από εμένα και την Αλκμήνη Χατζηνάσιου στα φωνητικά, Νίκο Βαλιανάτο στο μπάσο, τον Αποστόλη Λυμπερόπουλο στη κιθάρα, Νάσο Χαμπίπη στα πλήκτρα και τον Χρήστο Τσαρούχα στα τύμπανα – κρουστά.

Τί σημαίνει η ονομασία Apalaente;

Απαλαέντε σημαίνει αυτός που ξεχωρίζει από την μάζα, ξεφεύγει από το πλήθος και τραβάει δική του πορεία. Είναι μια εκφράση που έχει μείνει στην Λευκάδα [Επτάνησα] από παλιά και έχει λατινική-ενετική καταγωγή.

Πώς θα περιγράφατε το ύφος της μπάντας;

Αν και δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες, θα έλεγα ότι το ύφος της μπάντας είναι ελληνόφωνο ποπ ροκ αλλά έχουμε και κομμάτια που έχουν στοιχεία έντεχνου και παραδοσιακού στοιχείου στην μουσική τους.

Εν αρχή ην ο στίχος ή η μουσική για σας;

Πιστεύω και τα δύο παίζουν ρόλο. Κοιτάμε το αποτέλεσμα σε κάποιο τραγούδι, να εκφράζει και τα δύο, στίχο και μουσική σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα ώστε να ακούγεται όμορφο στο αυτί του ακροατή.

Apalaente_3point2

Τί μουσική ακούνε οι Apalaente; Υπάρχει κάποιο άλμπουμ που να ξεχωρίσατε μέσα στο 2015 αλλά και τις πρώτες μέρες του 2016 που διανύουμε;

Τι μουσική ακούνε οι Απαλαέντε; Eδω είναι το ωραίο… από όλα με πολύ τζατζίκι!!! (γέλια). Είμαστε και οι 6 ξεχωριστοί χαρακτήρες, όπως είπα και πριν, δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες. Μουσικά ακούμε από, πανκ ροκ, χεβυ μέταλ, κλασικ ροκ, ροκ ν ρολ, ελληνόφωνο ροκ, μέχρι ρέγκε, ποπ και τζαζ.. και παραδοσιακά εθνικ… Δεν ακούμε σίγουρα Παντελίδη, Πάολα, Κιάμο…

Διαδίκτυο και μουσική… Το πρώτο αποτελεί πια τον πομπό όπου φεύγει το «σήμα» της επικοινωνίας αν συνυπολογίσουμε και το καθόλου ή ελάχιστο οικονομικό κόστος που απαιτείται για τη συντήρηση του;

Σίγουρα το σύγχρονο μέσον επικοινωνίας είναι το διαδίκτυο και αν υπολογίσουμε και το ελάχιστο κόστος, μπορούν οι ακροατές να δουν χιλιάδες δουλειές καλλιτεχνών που είναι εκτός δισκογραφίας ή είναι στη αρχή τους. Σίγουρα αυτό βοηθά τους νέους καλλιτέχνες και γενικώς όλη την μουσική παγκοσμίως… όχι μόνο στην Ελλάδα.

Ζούμε σε μια εποχή όπου με ένα χαμηλό σχετικά μπάτζετ μπορεί κάποιος να φτιάξει μόνος του (d.i.y) αλλά και να κυκλοφορήσει μόνος του μια δουλειά. Αυτή η ελευθερία αλλά και η ευθύνη που χρεώνεται ο δημιουργός είναι κάτι που ωφελεί τελικά;

Βεβαίως και ωφελεί διότι ο εκάστοτε καλλιτέχνης μουσικός, μπορεί ελευθέρα να δημιουργήσει αυτό που θέλει να δώσει στον κόσμο χωρίς κάποιους περιορισμούς από κάποια εταιρεία δισκογραφική.

Όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας καθημερινά ειδικά με το μείζον θέμα του προσφυγικού που παίρνει διαρκώς τεράστιες διαστάσεις κυρίως μετά τα τελευταία γεγονότα σας απογοητεύει, σας θυμώνει, σας πεισμώνει;

Δυστυχώς η κατάντια του κόσμου μας και της εποχής που ζούμε αποτυπώνεται καθημερινά με χαμένες αθώες ψυχές …κάποιοι αποφάσισαν να χωρίσουν τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες. Σε αυτούς που επιτρέπεται να ζουν και σε αυτούς που δεν επιτρέπεται. Ναι, με απογοητεύει, με θυμώνει, με πεισμώνει αυτή η κατάσταση και θρηνώ καθημερινά για όλον αυτόν τον αθώο κόσμο που ταλαιπωρείται αλλά και χάνεται … Θρηνούμε τον χαμένο πολιτισμό!

apalaente_3point

Στις 13 Φεβρουαρίου θα εμφανιστείτε στο HolyWood Live Stage όπου θα παρουσιάσετε το πρώτο σας άλμπουμ. Μιλήστε μας για αυτή τη βραδιά σε ένα χώρο που τον γνωρίζετε καλά…

Ναι, το Σάββατο στις 13 Φεβρουαρίου θα εμφανιστούμε στο αγαπημένο μας στέκι στο Holywood live stage που πιστεύω ότι είναι μια από τις ωραιότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας και κάνει φοβερή δουλειά. Θα είναι ένα ακόμα μουσικό μας ταξίδι, όπως ονομάζουμε τα λαιβ μας, όπου θα παρουσιάσουμε παλιά και νέα τραγούδια από την ελληνόφωνη ποπ ροκ μουσική σκηνή αλλά και κάποιες γνωστές ξένες επιτυχίες και βέβαια θα παρουσιάσουμε και δικά μας καινούργια τραγούδια… με πολύ κέφι πολύ χιούμορ και όπως συμβαίνει σε κάθε μας εμφάνιση θα γίνουμε ολοι μια παρέα μια αγκαλιά.

Τα επόμενα σχέδια σας; Να περιμένουμε κάποιο δισκογραφικό βήμα αυτή τη φορά;

Τα επόμενα σχέδια μας… να είμαστε καλά να έχουμε την υγεία μας… να κάνουμε πολλά λάιβ να μας γνωρίσει ο κόσμος και βέβαια να καταφέρουμε να κάνουμε την πρώτη δισκογραφική μας δουλειά.

Οι Apalaente στο Facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια