Απαλλάχθηκε ο δάσκαλος Τζεμαλή Μηλιαζήμ από την κατηγορία της “ανάρμοστης και αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας” που τον βάρυνε με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

Ο εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε αγώνες των εκπαιδευτικών αλλά και στους αντιρατσιστικούς αγώνες διώχθηκε επειδή κοινοποίησε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook δύο άρθρα υπέρ της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στην ουσία ήρθε αντιμέτωπος με την ποινή της απόλυσης.

Σημαντική για την απαλλαγή του εκπαιδευτικού ήταν η συμβολή του κόσμου που συμπαραστάθηκε στον Τζεμαλή και συμμετείχε σε τρεις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, τα σωματεία για τα δεκάδες ψηφίσματα στήριξης, τους πολιτικούς φορείς, τις ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα κόμματα που στήριξαν τον Τζεμαλή, τους αγωνιστές του εκπαιδευτικού και του αντιρατσιστικού κινήματος.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η δίωξη σε βάρος του Τζεμαλή Μηλιαζίμ,  αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής , μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης ξεκίνησε, με την μορφή της Προκαταρκτικής Εξέτασης, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκειμένου, όπως επικαλέστηκε, να διαπιστωθεί αν τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα εξαιτίας αναρτήσεων με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο στο facebook στις αρχές Μαρτίου.

Η «κλήση για εξέταση» του Μηλιαζήμ τρεις ολόκληρους μήνες μετά την τέλεση του υποτιθέμενου πειθαρχικού παραπτώματος δημιούργησε ερωτηματικά για τα κίνητρα και την προέλευση της δίωξης.

Αυτό που ενόχλησε σχετικά με τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ είναι ότι είναι αναπληρωτής εκπαιδευτικός που έχει πρωτοστατήσει σε όλους τους αγώνες των αναπληρωτών ειδικής αγωγής και του εκπαιδευτικού κινήματος συνολικά, και βέβαια ότι δραστηριοποιείται στους αντιρατσιστικούς αγώνες για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους, παλεύοντας για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών. Για τη δράση του αυτή άλλωστε είχε στοχοποιηθεί και από ακροδεξιούς κύκλους που του είχαν επιτεθεί κατά τη διάρκεια αντίστοιχης δράσης και οι οποίοι καταδικάστηκαν αμετάκλητα.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήταν ένα από τα πρώτα θύματα οργανωμένης επίθεσης από τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012 όταν μηχανοκίνητη πορεία τον είχε απομονώσει σε δρόμο της Ξάνθης και του προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες, επειδή κολλούσε αφίσες με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ συνέχισε να αγωνίζεται συντασσόμενος με τα πιο πρωτοπόρα κομμάτια του κλάδου των εκπαιδευτικών ενάντια στη χρήση καμερών στα σχολεία και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Έχει μακρόχρονη συνδικαλιστική παρουσία στον εκπαιδευτικό χώρο, ενώ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης και –επανειλημμένα- αντιπρόσωπος του συλλόγου στις γενικές συνελεύσεις αντιπροσώπων της ΔΟΕ.

Με πληροφορίες από alfavita.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]