Μπορεί η εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» να έχει πια διαλυθεί και τα πρωτοστελέχη της συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού τους, Νίκου Μιχαλολιάκου, να βρίσκονται στην φυλακή, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχουμε τελειώσει με το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες μια ομάδα μελών της της Χρυσής Αυγής, αποκαλούμενη ως «Μέτωπο Νεολαίας της ΧΑ», έβγαλε νύχτα φωτογραφία με πανό μπροστά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το δημοσίευσε στη σελίδα της ΧΑ, υποστηρίζοντας μάλιστα το νομοσχέδιο για πανεπιστημιακή αστυνομία που ετοιμάζει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και όχι μόνο αυτό. Χθες η ίδια ομάδα έστειλε email σε καθηγητές που υπέγραψαν κείμενο υποστήριξης στον αγώνα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα απειλώντας τους ότι «έχουμε μηδενική ανοχή απέναντι τόσο στους παρακρατικούς όσο και στην ασυδοσία των διορισμένων μπολσεβίκων» και ότι «η εμετική στήριξη κάποιων δημοσίων υπαλλήλων που παριστάνουν τους πανεπιστημιακούς στο πρόσωπο ενός τρομοκράτη δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή όσο υπάρχουμε».

Η ομάδα μάλιστα ανήρτησε πανό διαμαρτυρίας και μοίρασε υλικό ενάντια στους 68 καθηγητές στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην πανεπιστημιούπολη και στην φοιτητική λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Σπάρτη.

Στο email παραλήρημα φασιστικής ιδεολογίας, οι χρυσαυγίτες φοιτητές πατούν πάνω στην γραμμή της Νέα Δημοκρατίας ζητώντας «την άμεση κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων καθώς και την μηδενική ανοχή στην εξόφθαλμη ανομία των παρακρατικών εντός των πανεπιστημίων». Απειλούν τους καθηγητές αλλά και τους φοιτητές λέγοντας πως «Οι Νέοι Έλληνες Εθνικιστές δεν θα εκλείψουν πότε από τα Πανεπιστήμια » και ότι «για εμάς δεν υπάρχουν «άβατα» ».

Ενώ δεν παραλείπουν να προπαγανδίσουν υπέρ της Χρυσής Αυγή και του Μιχαλολιάκου, αλλά και εναντίον της δικαστικής απόφασης που καταδίκασε τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες χαρακτηρίζοντάς την «σκευωρία του Σεπτεμβρίου του 2020». Η ομάδα λένε είναι προμετωπίδα αγώνα «για την Δικαίωση και Απελευθέρωση του Αρχηγού μας».

Το email συνοδευόταν από κατάπτυστο βίντεο. Η κίνηση φανερώνει πως οι φασίστες είναι ακόμα εδώ, και προσπαθούν αυτή τη φορά να οργανωθούν στα Πανεπιστήμια και μαζί με την ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ να χτυπήσουν όσους αγωνίζονται, μιλούν και υποστηρίζουν τα δικαιώματα.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια