Σε άλλο επίπεδο έχει φτάσει ο αυταρχισμός της αστυνομίας, η οποία ανήμερα της συμπλήρωσης 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δεν επιτρέπει σε κανέναν πολίτη να έχει πρόσβαση στο μνημείο.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε ο πρώην γυμνασιάρχης και καθηγητής του Αλέξη Γιώργος Θαλάσση, ο οποίος πηγαίνοντας νωρίς το πρωί με τη σύζυγό του για να τιμήσουν τη μνήμη του απειλήθηκαν με προσαγωγή.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο Γ. Θαλάσσης, πήγαν στο σημείο πολύ νωρίς το πρωί ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια για συνάθροιση. Ήταν μόνο ο ίδιος και η γυναίκα του και στην περιοχή ήταν παρόντες μόνο αστυνομικοί.

Φτάνοντας λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο του Αλέξη, επί της συμβολής των οδών Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής ομάδα αστυνομικών σταμάτησε το ζευγάρι και τους απείλησε με προσαγωγή σε περίπτωση που έκαναν έστω κι ένα βήμα παραπάνω. Όχι γιατί οι δυο τους παραβίαζαν το όριο της συνάθροισης, αλλά γιατί υπάρχει εντολή, όπως ανέφερε ο επικεφαλής αστυνομικός, να μην πλησιάζει κανείς το μνημείο.

Μια εντολή, η οποία διαψεύδει στην πράξη βέβαια όσα διατείνεται η κυβέρνηση για μέτρα που έχουν σκοπό να προστατέψουν τον κόσμο από την πανδημία και φέρει αντίθετα πολύ σαφή πολιτικά χαρκτηριστικά. Σημειώνεται δε ότι γι άλλη μια φορά, στα πηγαδάκια τους οι αστυνομικοί ήταν κατά πολύ περισσότεροι των τριών ατόμων που επιτρέπεται.

Ολόκληρη η καταγγελία του Γ. Θαλάσση

Το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας

Σε αυτό το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας που ζούμε τα 3 ρόδια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από 3 βόμβες μολότοφ.

Έως τη γωνία Ιπποκράτους και Αραχώβης με το αυτοκίνητο κι από κει με τα πόδια. Παντού αστυνομικές δυνάμεις. Ώρα 08:30, πρωί, για να μην υπάρχει καμιά δικαιολογία, για να μην υπάρχει καμιά συνάθροιση. Ψυχή δεν κυκλοφορεί εκτός από την αστυνομία. Στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής ομάδα αστυνομικών μας σταματάει. Μαζί τους και ανώτερος αστυνομικός με δαφνοσκεπές καπέλο. Αναμενόμενος διάλογος. Απαγορεύεται.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις του λέω. Εμείς είμαστε μόνο δύο, η σύζυγός μου κι εγώ. Δεν υπάρχει καμιά συνάθροιση. Όχι, μου λέει. Η εντολή είναι να μην πλησιάσει κανείς στο μνημείο. Αν κάνετε ακόμη ένα βήμα θα σας προσαγάγω. Συνεχίζω «Αυτοί που σας έδωσαν την εντολή δεν ντρέπονται. Εσείς που την εκτελείτε ντρέπεστε ή την εκτελείτε με ευχαρίστηση;» «Αυτή είναι προσωπική ερώτηση και δεν είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω».

Ε, λοιπόν, εγώ σας λέω ότι ντρέπεται, γιαυτό δεν μπορεί να απαντήσει. Αλλιώς τίποτε δεν θα τον εμπόδιζε να πει «Όχι, δεν ντρέπομαι».

Εκεί κατάντησαν. Μόνο η κυβέρνηση δεν ντρέπεται. Μόνο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν ντρέπονται. Γιατί αυτό που υπερτερεί σε αυτούς είναι ο φόβος. Φοβούνται ό,τι σημαίνει η δολοφονία του Αλέξανδρου. Φοβούνται τα λουλούδια στο μνημείο. Φοβούνται το κλαδί με τα 3 ρόδια που έκοψα το πρωί από τον κήπο, για να τα αφήσω στο μνημείο. Γιατί τα ρόδια είναι το σύμβολο της ζωής και του θανάτου. Δεν τα άφησα στο μνημείο, αλλά στη γωνία Τζαβέλλα και Ζωοδόχου Πηγής, εκεί από όπου έφυγε η σφαίρα του Κορκονέα, η σφαίρα που χτύπησε τον Αλέξανδρο κατάστηθα, η σφαίρα που σκότωσε τη δημοκρατία.

Αλλά η δημοκρατία θα αναστηθεί κάποια στιγμή. Θα την αναστήσουμε εμείς. Ο Αλέξανδρος όμως δεν θα αναστηθεί. Γιατί ο Αλέξανδρος ζει. Ο Αλέξανδρος δεν θα πεθάνει ποτέ. Γιαυτό φοβούνται.

 

Το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας

Σε αυτό το κατοχικό καθεστώς της ντροπής και της κατάντιας που ζούμε…

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Θαλάσσης στις Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Διαβάστε επίσης:

Η αστυνομία παρεμπόδισε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ ν’ αφήσει λουλούδια στο μνημείο του Αλέξη